Hlavní obsah
3,5
(46)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Italská kuchyně je stále více v oblibě i díky jednoduchosti různorodých omáček na těstoviny. My tu pro vás dnes máme recept, jehož příprava netrvá déle než 20 minut! Udělejte si podle našeho návodu špagety aglio olio s feferonkou.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g špaget
  • 5 stroužků česneku
  • 1/2 ks červené feferonky
  • 1/2 dl extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Špagety nebo linguine dejte vařit podle návodu na obalu.

02.

Česnek nasekejte na jemné plátky a spolu s jemně, na kolečka, nasekanou feferonkou ho dejte opéct do části olivového oleje. Jakmile začne zlátnout, odstavte ho z plamene, česnek nesmí být hnědý a v horkém oleji ještě takzvaně dojde.

03.

Kůru z citronu nastrouhejte najemno a vhoďte ji k odstavenému česneku, aby v horkém oleji i ona pustila chuť. Nakonec vše smíchejte se slitými špagetami a podávejte posypané parmezánem. Máte-li rádi, můžete špagety promíchat i s nasekanou listovou petrželí.

Pokud máte rádi pikantní špagety, jako jsou tyto, vyzkoušejte i špagety all‘ Arabiata.

Reklama

Související témata:

Načítám