Hlavní obsah
3,1
(28)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Italská klasika, kterou si velmi snadno připravíte i doma. Bude vám stačit pár kvalitních surovin. Jen dejte pozor, abyste žloutky se špagetami nevařili, musí totiž zůstat krémové.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 6 ks žloutků
  • 150 g parmazánu
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 200 g pancetty
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
Článek

Vítejte ve světě autentických italských chutí! Přenese vás tam náš recept na špagety carbonara, jeden z nejikoničtějších pokrmů, který si získal celý svět.

Postup

01.

Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Pancettu (či jinou slaninu) nakrájejte na malé kostičky a dokřupava ji opečte v pánvi na troše rozehřátého olivového oleje. 

02.

Mezitím si v misce promíchejte žloutky s parmazánem, osolte, opepřete a prošlehejte. Špagety dejte na pánev ke slanině a nechte prohřát. 

03.

Pánev sundejte z plotny a do horkých špaget vmíchejte žloutkovou směs. Promíchejte a ihned podávejte ozdobené na oleji opečenými lístky šalvěje (či jinou bylinkou).

Chcete, aby váš pokrm byl naprosto dokonalý? Zkuste ho připravit z domácích těstovin, které zvládnete i bez strojku.

Reklama

Načítám