Hlavní obsah
4,0
(29)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Domácí těstoviny jsou tak dobré, že by byl skoro hřích se o ně s někým nepodělit.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Nudle
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku semolinové mouky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
Na obarvení
  • 1 kousek červené řepy
  • 1/2 balení listového špenátu
  • 1 špetka mleté kurkumy
  • 1/4 sáčku sépiového barviva
Článek

Postup

01.

V mixéru nebo na válu smíchejte obě mouky (semolinu klidně nahraďte klasickou hladkou, jen jí bude nejspíš potřeba trochu více), vajíčka a olej a propracovávejte tak dlouho, až vznikne hladké těsto. Podle potřeby přidejte jednu až tři lžíce vody.

02.

Těsto rozdělte na třetiny a každou obarvěte. První špetkou kurkumy, druhou asi lžičkou rozmixované vařené řepy a třetí trochou pořádně vyždímaného rozmrazeného špenátového protlaku. Skvělé je i sépiové barvivo, které dodá netypický černý odstín. Těsta zabalte do fólie a nechte v lednici 30 minut odležet.

03.

Z těsta pak na pomoučené ploše vyválejte co nejtenčí plát a ostrým nožem ho rozkrájejte na nudle. Buď je uvařte hned, nebo usušte: můžete použít kovové ramínko, na které nudle jednoduše navěste. Nechte je do druhého dne proschnout, zabalte do celofánu a skladujte v suchu a temnu. Těstoviny vydrží zhruba měsíc.

Reklama

Související témata:

Načítám