Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Recept jako stvořený pro milovníky česneku!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 2 ks feferonek
  • 12 stroužků česneku
  • 1 hrst listové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety uvaříte v osolené vroucí vodě na skus. Jakmile jsou těstoviny hotové, necháte si stranou jeden hrneček vody, ve které jsme je vařili a špagety scedíte. Česnek nakrájíte na plátky, které orestujete na olivovém oleji spolu s nasekanou feferonkou. Osolíte, opepříte a když je česnek zlatavý, podlijete ho odloženým hrnečkem vody ze špaget. Jen velmi krátce povaříte a s touto směsí a nasekanou petrželí zlehka špagety promícháte.

Načítám