Hlavní obsah
Foto: Archiv Redakce

Foto: Archiv Redakce

Máte rádi vůni šťavnatého masa, česneku a aromatického sýra? V našem receptu se všechny tyto chutě skvěle doplňují. Vyzkoušejte ho s námi. Pochutnáte si!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 600 g vepřové panenky
  • 250 ml smetany
    7
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrnek mléka
    7
  • 250 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 200 g aromatického sýru
    7
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 150 °C. Do pekáčku dejte mléko, smetanu, sýry, česnek a máslo a vložte do trouby asi na 20 minut, dokud se ingredience nerozehřejí. Mezitím dejte vařit špagety do osolené vroucí vody. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Vepřovou panenku nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a zprudka orestujte. Do pánve k masu přilijte sýrovou směs a vše dobře promíchejte. Zlehka vmíchejte také špagety a petrželku. Ihned podávejte.

Načítám