Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vepřový steak se špagetami? Proč ne! Připravte ho z vepřového karé nebo panenky. Ta bude ještě křehčí a stačí ji kratší doba na opékání.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g špaget
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1/2 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1,5 lžičky soli
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
  • 500 g vepřové kotlety
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 plátky másla
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém steak z každé strany zhruba čtyři minuty opečte. Maso přendejte do ohnivzdorné nádoby a nechte ho asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě dopéct, aby bylo maso propečené, ale šťavnaté.

02.

Mezitím v pánvi rozehřejte máslo, přidejte rajčatový protlak a cukr a zarestujte ho. Zalijte smetanou, osolte, opepřete  a dochuťte nasekanými lístky tymiánu. Promíchejte s uvařenými těstovinami a podávejte s na plátky nakrájeným křehkým steakem a nasekanou petrželkou.

Související témata:

Načítám