Hlavní obsah

Špatná manželka? Prý každá druhá!

Foto: Thinkstock

Neberte si nás jen proto, abyste byly vdanéFoto: Thinkstock

Reklama

Polovina žen není vybavena pro standardní manželský život! Jak je to možné? A proč se tedy vdáváte i vy - nevybavené? Proč nežijete samy? Proč nenosíte viditelně cedulku: NEVHODNÁ PRO MANŽELSTVÍ! Proč nás svádíte a motáte nám hlavy? Proč s námi plodíte děti? Jak potom ta naše manželství mají vypadat? Chudáci chlapi!

Článek

Manželky a matky, kterým vadí manžel a děti!

Pokud mne podezíráte, že na vás líčím nějakou past, pak dávejte pozor. Pokud si manželský život představíme jako současné a dobrovolné účinkování v kategoriích: sex, výchova dětí, společné hospodaření a trávení volného času, zjistíme velmi rychle, jak mnoho žen jednu i více z těchto kategorií mohou postrádat. Či dokonce postrádat chtějí! Proč takové ženy nežijí samy? Proč se vdávají?

Švýcarský psycholog a psychiatr Adolf Guggenbühl-Craig tvrdí, že je to skutečně půl napůl. Tento vážený odborník říká, že těch žen, které se orientují na sexualitu, manželský a rodinný život, není více než těch, které chlapa a děti k životu více či méně nepotřebují. Nebo děti ano, ale chlapa ne. Začněme třeba u takových.

Archetypy, kterým manželství nejde k duhu

Kolik je vás, žen, archetypu Amazonek, které muže vlastně potřebujete jen k zplození dětí? Můžete namítnout, že skutečné Amazonky unesené muže po otěhotnění ještě zabíjely, což vy děláte jen zřídkakdy. Bodejť byste to dělaly, dokud vás živíme!

Klasickým archetypem asexuální ženy je Pallas Athéna. Ač si s těmito ženami mnoho ložnicových radovánek neužijeme, oceníme alespoň jejich moudrost a snahu pomáhat. Jak si takovou ženu představit? Tuto roli často v minulosti vzorně ztvárňovaly manželky amerických prezidentů (a ti nevzorně hledali fyzické potěšení jinde…).

Foto: Thinkstock

Některý typ žen není vhodný k soužitíFoto: Thinkstock

Něžného sexu a teplé domácnosti se nedočkáme ani u dalšího archetypu ženy, který lze pojmenovat nezávislou profesionálkou. Tyto ženy se vdávají, protože se to sluší, ale jsou studené jak psí čumák. Nejen k manželovi, ale i k dětem. Jsou to chladné profesionální manželky a matky. Nejraději cestují samy, navštěvují své známé. Chlapa vlastně nepotřebují a cítí se lépe mezi ženami, i když nemají lesbické sklony.

A pak je tu Artemis, další ženský archetyp, který se může dost dobře obejít bez chlapa! Takové ženy nejeví velký zájem nejen o muže (nechtějí, aby je muž pozoroval a poznával), ale valný zájem neprojevují ani o děti. Jakýs takýs vztah snad mívají jen ke svým bratrům.

Ukončeme tuto smutnou přehlídku další archetypem, nazývaným vestálkou či řeholnicí. Pokud se taková žena stane služebnicí boží, je všechno v pořádku. Pokud se vdá a zplodí děti, je to učiněné neštěstí. Taková žena je schopna se obětovat čemukoli jinému (a nemusí to být jen bůh), jen ne muži a dětem.

Brzy se bude vdávat jen každá druhá!

Troufám si předpovědět, že postupné uvolňování konvencí, kdy je stále méně a méně „podezřelé“ a společensky „závadné“, žije-li žena sama, ať už s dítětem, či bez něj, povede brzy k tomu, že vdávat se bude skutečně jen každá druhá žena. Ta, pro kterou jsou manželství a rodina, tedy chlap a děti, opravdu důležité. Zatím tomu tak zdaleka není, a nejen proto, že ataky maminek a kamarádek „měla by ses vdát“ jsou pořád ještě silné, ale i proto, že stále ještě většina žen je na nás, chlapech, více či méně ekonomicky závislá. Tak trochu pod heslem: Lépe strpět chlapa než prázdnou peněženku.

Tak vidíte, jak to my, muži, s vámi nemáme lehké. Matete, a nejen svými těly! A my vás  neumíme odhalit a ženíme se s vámi hlava nehlava. S vhodnými i nevhodnými! A že jsme my také vhodní a nevhodní? O tom nic nevím. A kdybych věděl, stejně neřeknu! Řekněte si to samy v diskusi pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám