Hlavní obsah

Špatný make-up celebrit aneb Tohle se nepovedlo!

Foto: isifa

I celebrity někdy šlápnou se svým líčením vedleFoto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podivně oranžová tvářenka, tuna bronzeru nebo zrada v podobě pudru. Ano, podobné katastrofy se stávají i jindy dokonalým celebritám. Důležité upozornění: tohle doma rozhodně nezkoušejte!

Článek

Ačkoli mají k dispozici ty nejlepší vizážisty, ani hvězdy nejsou vůči kosmetickým faux pas imunní. Tentokrát jsme se proto zaměřili na desítku celebrit, kterým to s líčením opravdu nevyšlo, a zároveň jsme se zeptali vizážistek, jak takovým situacím předcházet. Budiž vám následující fotky výstrahou :-).

Všeho moc škodí

Zářným příkladem toho, že se rozjasňovačem vyplatí šetřit, je zpěvačka Christina Aguilera. „Tohle se opravdu nepovedlo. Množství rozjasňovače pod očima je děsivé, nemluvě o tom, že má Christina obličej tmavší než krk. Odstín make-upu musíte ladit s krkem,“ zdůrazňuje vizážistka Dasha Kopecká a dodává: „Pokud nechcete dopadnout stejně jako zpěvačka, použijte rozjasňovač bez třpytek a nepřehánějte to s ním.“

Foto: isifa

Christina Aguilera je nápadným líčením proslulá, v tomto případě to ale přepískla. Odličovací tamponek a ubrat!Foto: isifa

Trefa vedle

Pohořel i vizážista zpěvačky Mariah Carey. „Odstín tvářenky se nehodí k tónu pleti, a navíc je jí příliš,“ říká vizážistka Ilona Rubešová ze školy vizážistů Surface a vysvětluje: „Každá barva se přilnutím na pokožku trochu zvýrazní. Pokud si všimnete, že jste to přehnaly, a nemáte po ruce houbičku, otřete tváře vlhkým kapesníčkem. Pozor, nesmí být mokrý, abyste si na tvářích nevytvořily flíčky.“

Foto: isifa

Ajaj! Zatímco na bledulce by podobný odstín tvářenky vypadal skvěle, na Mariah Carey je minimálně...podivnýFoto: isifa

Make-up jako po flámu

Tak tohle herečce Leighton Meester nevyšlo. „Vypadá, jako by se večer neodlíčila a druhý den rovnou vyrazila ven. Barva stínů je špatně, kvůli ní vypadá Leigthon unaveně a nezachrání to ani rtěnka. Kouřovky s rudou pusou ano, ale stínování horních víček by mělo navazovat na dolní víčka a stíny na spodních víčkách by neměly zasahovat tak nízko,“ vysvětluje Dasha Kopecká.

Foto: isifa

Upřímně doufáme, že se z tohoto make-up přešlapu Leighton poučí. Vypadá strašidelněFoto: isifa

Jako zrcadlo

Herečka Gwyneth Paltrow s líčením šetří. Tentokrát ale zapomněla na zmatnění. „Chtělo by to transparentní pudr, nebo alespoň pleť osušit papírovým ubrouskem. Takhle její tvář vypadá příliš mastně. Škoda, protože jinak herečce není vůbec co vytknout,“ komentuje vizážistka Julie Dabravolskaja. Náš tip? Zmatňující papírky do kabelky. Odsají přebytečný maz a neporuší make-up.

Foto: isifa

Gwyneth by vypadala dokonale – kdyby si do kabelky přibalila zmatňující pudr nebo ubrouskyFoto: isifa

Bronzová katastrofa

Za tohle líčení už Catherina Zeta-Jones vyfasovala spoustu kritiky. „Herečka evidentně vynechala make-up a snažila se vše zachránit vrstvou bronzeru. Ten si ale bez patřičného podkladu může dovolit jen někdo s dokonalou pletí. V opačném případě jím nedokonalosti ještě zvýrazníte, což je právě tento případ,“ vysvětluje vizážistka Ilona Rubešová.

Foto: isifa

Absence make-upu, viditelné nedokonalosti a spousta spousta bronzeru. Tak tohle se nepovedloFoto: isifa

To je vražda…

…kosmetická! Chudák herečka Angela Lansbury! Co na její vizáž říká Dasha Kopecká? „A jéje, to vypadá na vizážistovu pomstu. Že by platilo, jaký pes, taková panička? Oči jsou nalíčené úplně špatně a obočí jakbysmet. A jak takovým monoklům předejít? Méně je více. Stíny zakončete v prohlubni víčka a směrem k obočí stínujte do ztracena.“

Foto: isifa

Angela Lansbury asi vizážistu hodně naštvala. Jak si jinak něco takového vysvětlit?Foto: isifa

Špatná práce s tvářenkou

Jindy dokonalá Sienna Miller to nevychytala s tvářenkou. „Oranžovo-cihlová tvářenka je hodně výrazná a je jí moc. Tmavší a výrazné odstíny je třeba používat opatrně. Pokud to s množstvím tvářenky přeženete, přetřete oblast čistým štětcem nebo houbičkou a barva se rovnoměrně stáhne. Venku můžete zkusit presovaný pudr,“ radí vizážistka Ilona Rubešová.

Foto: isifa

Špatné dny má i Sienna Miller, té tvářenky je zkrátka moc!Foto: isifa

Zrádný rozjasňovač

A ještě jedna „krizovka“ s rozjasňovačem. Nezapomínejte, že zdůrazní opravdu všechno, včetně nedostatků. „Rozjasňovač na líčkách této krásné herečce zbytečně zdůrazňuje vrásky, a dělá ji tak starší. Také by to chtělo méně tvářenky, rtěnku bych osobně vybrala matnou a sytější,“ říká vizážistka Julie Dabravolskaja o make-upu „Melounka“ Christiny Applegate.

Foto: isifa

S rozjasňovači opatrně. Christině Applegate zbytečně zdůraznily pórovitou pleť a začínající vráskyFoto: isifa

Pozor na „há dé“

Spousta celebrit včetně Nicole Kidman pohořela na vrstvě viditelného bílého pudru. Nekoukají se snad do zrcadla? Ve skutečnosti je na vině namakaný HD pudr. „Tento problém má nejedna hvězda. Když víte, že se někde budete fotit, raději se HD pudru vyhněte. S pletí sice dokáže zázraky, ale pod intenzivním světlem blesku to může dopadnout i takhle,“ varuje vizážistka Dasha Kopecká.

Foto: isifa

S HD pudry si není radno zahrávat. Nicol Kidman už na to přišlaFoto: isifa

Příliš světlý korektor

Ano, pod oči patří korektor světlejší, než je make-up. Takhle to ale vypadat nemá. „Amanda Holden má korektoru zbytečně moc, působí navíc velmi nepřirozeně. Stačilo by, kdyby byl o odstín nebo dva světlejší než make-up. Ke krásným, avšak složitým šatům bych také doporučila jemnější líčení,“ říká vizážistka Julie Dabravolskaja.

Foto: isifa

Amanda Holden ví, že pod oči patří světlejší korektor. Uniklo jí ale, že by měl být světlejší jen o odstínFoto: isifa

Stalo se někdy i vám, že jste to přepískly s líčením? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám