Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pod kouzelným názvem frittata najdete vynikající nadýchanou italskou omeletu. Neobejde se bez sýru, zeleniny a koneckonců můžete přidat i nějaké to maso. Vyzkoušíte s námi špenátovou frittatu s klobáskami?

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks světlých grilovacích klobásek
  • 220 g listového špenátu
  • 100 g vyzrálého čedaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 8 ks vejce
  • 150 g zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm z obou stran klobásky. Ty vyjměte a do tuku dejte jemně nasekaný česnek a cibulku s natí, oboje orestujte dozlatova. Nakonec přimíchejte rozmražený špenát, který nechte prohřát. Pokud používáte špenát čerstvý, nechte ho na pánvi spařit.

02.

V míse rozšlehejte vajíčka, a následně do nich rozmíchejte i zakysanou smetanu. Plamen pod pánví nechte zapnutý na střední úrovni.

03.

Špenátovou směs rovnoměrně rozprostřete, zalijte vajíčky, a už nemíchejte! Zatímco vajíčka tuhnou, vmáčkněte do nich opečené klobásky. Nechte ještě asi 4 minuty na plotně a zatím vše posypte nastrouhaným čedarem. Pak pánev přemístěte do trouby a nechtě ještě asi 10 minut zapéct. Podávejte se zeleninovým salátem!

Související témata:

Načítám