Hlavní obsah

Špenátová pohanka

Hodnocení:
(10)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Pokud jste pohanku v kuchyni ještě nikdy nezkoušeli a bojíte se, že s ní bude stejně práce jako luštěninami, nemusíte se bát. Pohanka je za 20 minut hotová, a když k ní přidáte ty správné suroviny, zaručeně si pochutnáte.

Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g pohanky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 1 červená paprika
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

Krok 1: Pohanku uvařte dle návodu v zeleninovém vývaru (minutu povařit, 20 minut odstát).

Krok 2: Na pánvi rozpalte olej, orestujte na něm na hrubo pokrájenou cibuli, a když zesklovatí, přidejte do základu na plátky pokrájený česnek, hrášek i oprané lístky špenátu a nechte vše prohřát. Přidejte přeceděnou pohanku, dolaďte solí a pepřem a můžete podávat.

ynezorPumanzeSaNyknalC
3. 12. 2012

Reklama

Sdílejte článek