Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Na záhonech bují listy čerstvého špenátu, a tak jistě nebude na škodu osvěžit si špenátové inspirace. Co takhle zkusit osvěžující roládu?

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g vysokotučné zakysané smetany
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 4 ks vejce
  • 150 g baby špenátu
  • 1 ks paprik
  • 100 g sýru eidam
Článek

Postup

01.

Špenát na kapce olejte asi 3 minut osmahněte (můžete přidat kousky nadrobno pokrájené šalotky) a nechte vychladnout. Žloutky umíchejte s hrubou moukou, práškem do pečiva a solí. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků a špenát.

02.

Těsto rozprostřete na pečicí papír a vložte do trouby na 12 minut při 200 stupních Celsia (horkovzdušné trouby na 185 stupňů).

03.

Roládu vyndejte, přiklopte dalším archem pečicího papíru a ještě horkou ji zabalte. Nechte vychladnout.

04.

Z tvarohu, zakysané smetany, nahrubo strouhaného sýru, prolisovaného česneku a na kousky pokrájené papriky vytvořte náplň.

05.

Zchladlou roládu jí potřete, znovu zabalte a nechte ideálně přes noc uležet v lednici.

Pokud máte radši masovou roládu, upečte si tu z mletého masa.

Reklama

Související témata:

Načítám