Článek
Postup
01.
Horkovzdušnou troubu zapněte na 180 stupňů Celsia a pusťte se do přípravy náplně.
02.
Špenát zbavte řapíků a důkladně ho vyperte od hlíny. Na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a orestujte na něm najemno nasekaný česnek. Pak přidejte opraný špenát a nechte ho spařit.
03.
Na pánvi rozpusťte kousek másla a zpěňte na něm jemně nakrájenou cibuli a stejně jemně nakrájený řapíkatý celer. Hotový špenát smíchejte se sýrem cottage, vajíčkem, cibulí a celerem a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
04.
Vyválené křehké těsto rozdělte na 4 části a vystelte jím 4 malé, olejem vymazané porcelánové formičky (třeba ty na muffiny nebo crème brûlée). Pokud chcete udělat jeden velký koláč, je to také možné, ale množství surovin na náplň zvětšete o polovinu, jinak byste měli náplně málo.
05.
Připravený koláč (koláčky) vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 30–35 minut dozlatova.