Hlavní obsah

Srnčí plátky s lečem

Hodnocení:
(3)
Foto: archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Srnčí maso se honosí svou minimální tučností a přitom jemností a šťavnatostí. A přesně tyhle vlastnosti ho přímo předurčují k přípravě na roštu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky srnčí kýty
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 75 ml rostlinného oleje
  • 1 sklenička leča
  • 4 plátky másla
Článek

Postup

Krok 1: Plátky osolte, opepřete, dejtedo misky, zalijte olejem a nechte odležet. Poté maso po porcích rozdělte na čtverce alobalu a na každý dejte vidličkou trochu zeleninového leča – bez nálevu. Pokud se vám zdají plátky masa sušší, můžete přidat ještě plátek másla. Maso zabalte do balíčku a grilujte na roštu doměkka.

ynezorPumanzeSaNyknalC