Hlavní obsah

Srpen podle karet: Štíry čekají hádky, Pannám se splní sen

Foto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

Foto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdniny se přehouply do druhé půle a už je tady srpen. Co čeká v tomto letním měsíci právě vaše znamení? Na to jsme se zeptali tarotových karet.

Článek

Úplňku se dočkáme až na konci srpna – šestadvacátého Měsíc plně zazáří ve znamení Ryb. Co to pro vás znamená? Hlavně přecitlivělost. Vaše anténky na chování druhých budou naladěné na maximum, tak na to pamatujte – své city trochu kroťte, ať se třeba úplně zbytečně neurážíte. Na druhou stranu také snadněji vyhmátnete u bližních i skutečné bolístky. A co má srpen připraveno právě pro vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) 10 pentaklů – Velekněžka – 8 pentaklů

Tento měsíc bude patřit nejistotě, což pro vás není zrovna obvyklé. Právě teď však nevíte, jak jste na tom, co se vztahu týká. Ne že by bylo něco špatně, spíš není jasné, jestli chcete od života totéž a opravdu si tak skvěle rozumíte. Máte asi také pocit, že se vás partner snaží od sebe odstrčit. Nenechte se tím odradit. Poskytněte mu prostor, je-li to třeba, ale zároveň do vztahu investujte dostatek času i energie. Bohatě se vám to vrátí a vy budete rádi, že jste ve slabé chvíli neprchli. Letní flirty jsou lákavé, ale trvalý vztah je mnohem hodnotnější.

Býk (21. 4. – 21. 5.) 2 mečů – Vůz – 10 pentaklů

Těšte se na měsíc plný dobrodružství, cestování a poznávání nových věcí. Budete muset prokázat, že máte kuráž a že se o sebe dokážete postarat – to je vlastně občas i účel cestování, dokázat sami sobě svou samostatnost. Když se před vámi objeví konflikt, nebuďte jako malé dítě, odložte vztek a zachovejte si odstup a neutralitu. Jedině tak najdete řešení, které vás na cestě posune dál, navíc správným směrem. Někdy je to těžší, než se na první pohled zdá, ale dozvíte se o sobě věci, které jste vůbec netušili.

Foto: Anna Om, Shutterstock.com

Býci se mohou těšit na měsíc plný cestování a prokazování samostatnostiFoto: Anna Om, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) Poustevník – 3 pohárů – Císařovna

Srpen pro vás nebude taková jízda, v jakou jste doufali. Snažíte se něco si srovnat v hlavě a najít si cestu k sobě samým. To ale neznamená, že byste se museli odstřihnout od všeho a všech kolem, spíše naopak. Lidé pro vás budou jako zrcadlo, ve kterém se odráží vaše osobnost, a poskytnou vám nečekaný obraz. Vyslyšte dobře míněné rady – sami si z nich vyberte, s čím budete souhlasit. Jen mějte na paměti, že přátelé vám skutečně chtějí pomoci a že je tahle introspekce čas od času skutečně důležitá.

Rak (22. 6. – 22. 7.) 5 holí – Královna mečů – 10 holí 

Ačkoli většina lidí bere prázdniny jako oddychový čas, třebaže volno nemají, u vás to bude naopak. Právě teď se na vašem kariérním poli strhne ta největší bitva, která sice spotřebuje mnoho vaší energie, ale můžete z ní vyjít vítězně. Navzdory celkovému vyznění měsíce se musíte přepnout do módu rozumu a logiky a svoji cestu k úspěchu důkladně promyslet. Nenechte se mýlit, bude to pěkná kupa práce – ale bude rozhodně stát za to. Zatněte zuby, potlačte svou vrozenou romantickou touhu po toulkách v přírodě a jděte do toho.

Lev (23. 7. – 22. 8.) Páže mečů – 6 pentaklů – 10 pohárů

Už je to tak, ani v létě není všechno jen pozitivní. Právě naopak, otestujete si svou vyhlášenou velkorysost. Ve vašem okolí se objeví někdo, kdo vás bude vytáčet – bohužel ne tím, že se bude chovat jako hlupák a zabedněnec, ale právě naopak: nedostižnou dokonalostí a věčným úsměvem na rtech. Vaším úkolem bude nechat ho zazářit. Ukázat, že vy se jen tak rozhodit nenecháte. Že také dokážete jednat rychle a prakticky, u toho se ještě usmívat a vzbuzovat zdání dokonalosti – a že zároveň umíte přenechat parket i jiným.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Lvi budou muset ve svém okolí strpět někoho okouzlujícího a ještě mu dát prostorFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) 9 pohárů – 6 mečů – Páže pohárů

Srpen pro vás bude znamenat zásadní obrat k lepšímu. Splní se vám, co jste si dlouho přáli. A tahle zkušenost vám pomůže postavit se na vlastní nohy a dokázat světu, co ve vás je. Stačí zkrátka jen zvednout hlavu, a když se vás někdo zeptá, nebát se přikývnout. Může se to zdát jednoduché, ale není: mnozí takto o příležitosti přicházejí, tak nebuďte jedním z nich. Mějte oči otevřené, ať vám nic neunikne… A pak si jen užívejte zasloužené chvíle vítězství.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) Kolo štěstí – 6 mečů – Eso pohárů 

Srpen bude možná trochu dobrodružnější, než byste čekali, a dojde na větší změny. Ale to je dobře! Není třeba se děsit, nepůjde o žádné katastrofy, spíše naopak. Připravte se a otevřete mysl, abyste v nových příležitostech rozpoznali veškerý potenciál. Také pamatujte, že nové ve vašem životě občas vytlačí to staré – je to přirozený koloběh a není možné se mu vzpírat. Přijměte, co vám osud přináší, a všechno bude tak, jak má být. Ačkoli je to pro Váhy někdy těžké, konec je vždycky novým začátkem.

Štír (24. 10. – 22. 11.) Luna – 3 mečů – 5 mečů 

Srpen pro vás nevypadá úplně ideálně: váš život se stal tak trochu bitevním polem a to z vás vysává mnoho energie a působí vnitřní zmatek. Hádky nikdy neznamenají nic dobrého, ani když z nich odcházíte jako vítěz – někdy se naopak cítíte ještě hůř, jakkoli paradoxní se to může zdát, zvlášť u vás Štírů. Kompromis je klíčem k úspěchu. Vyjděte na půl cesty a počkejte, až partner či jiný blízký vztáhne ruce směrem k vám. Najdete tak společnou řeč a zbavíte se duševních zmatků. Hlavně nečekejte moc dlouho, aby pak už nebylo pozdě.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Štíry čekají hádky a duševní zmatkyFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) Ďábel – 7 holí – Poslední soud 

Střelcům není třeba níže uvedené připomínat, ale pro jistotu: když se vám do cesty postaví překážka, nejlepší je si s ní poradit přímo – nesnažit se ji podlézt, přeskočit ani obejít, ale prostě ji odvalit. V srpnu se taková překážka, která vás na nějaký čas paralyzuje, skutečně objeví. Vyřešte všechny problémy hned a neodkládejte je na později, odveďte takovou práci, jakou máte, i když to není snadné. Značně si tak zvednete sebevědomí a vylepšíte pohled na sebe samé. Jen pozor, abyste z toho pak neměli nosánek nahoru.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) 6 pentaklů – Spravedlnost – Síla

Bude-li pro někoho srpen úžasný měsíc, budete to vy. Všechno, co vás trápilo, se konečně pohne z místa a rozjede tím správným směrem. Také proto, že konečně najdete sílu, která ve vás byla celou dobu, a uděláte rozhodující krok, do něhož se vám dlouhou dobu nechtělo. Úlevu a náhlý příval energie věnujte druhým, pomozte těm, co to potřebují, a věřte, že se vám všechno bohatě vrátí. Ačkoli to nebude jízda zběsilá, rozhodně bude příjemná. Užijte si poklid a trošku si oddechněte.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) Blázen – 6 pohárů – Královna holí

Srpen vám přinese situaci, kterou milujete: stojíte na prahu nového projektu a jste plni nadšení, ideálů a energie. Nepřipouštíte si problémy a komplikace a prostě se do toho chcete vrhnout po hlavě, aniž byste se dívali, kam šlapete. Teď přichází problém: ačkoliv to nechcete slyšet, je třeba myslet na zadní kolečka. Mějte také něco bokem, neinvestujte všechen čas ani peníze jen na jedno místo. Je rozumnější nechat si i cestu ven, kdyby náhodou něco nevyšlo. Řiďte se tím, co vám říká intuice. Někdy je zkrátka lepší trochu ubrat plyn.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Kolo štěstí – 3 pentaklů – Král mečů

Srpen pro vás nebude úplně ideální, budete se muset trochu pohnout ze své komfortní zóny. Před vámi je jedna z těch životních zkoušek, u kterých musíte prokázat, co ve vás vlastně je. Všechno, co potřebujete, už v sobě dávno máte, teď to jen pustit na povrch. Váš test si bude žádat jasnou mysl a logické uvažování. Je však nutno k životu přistupovat s pokorou – jakkoli skvěle jste připraveni, někdy prostě štěstí padne daleko od vás a všechno dopadne jinak, než jste čekali. To však nutně neznamená, že špatně. Přijměte věci takové, jaké jsou.

Co máte v plánu na srpen vy? 

Reklama

Načítám