Hlavní obsah

Vyznání lásky podle horoskopu: Od koho dostanete květiny?

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý projevuje svou náklonnost jinak – někdo si potrpí na velká romantická gesta, jiný se citově moc neprojevuje, ale každý náznak má o to větší hodnotu. Jak svou lásku dávají najevo jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Někdo o citech mluví rád a často, jiný je ukazuje spíše činy než slovy. Jak jsou na tom jednotlivá znamení? To se vyplatí vědět, abyste od svého protějšku nečekali něco, co pro vás ani udělat nemůže.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Horkokrevní Berani, kterým vládne bojovná planeta Mars, svou náklonnost dávají najevo asi jako děti v první třídě: když je jim někdo opravdu blízký, začnou ho trápit. Probouzí se v nich jakási bojovnost, která je nutí testovat vaše hranice. Myslete na to, že „co se škádlívá, to se rádo mívá“. Kromě toho jsou ale Berani opravdu vášniví a spontánní, a tak nepřijdete ani o velká romantická gesta jen tak z čistého nebe. Tohle ohnivé znamení dokáže zařídit i nemožné, tak buďte připraveni na velká překvapení.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci moc nedají na slova ani velká gesta a jejich náklonnost musíte tak nějak vyčíst mezi řádky. Stejně jako většina věcí v životě, i projevy citů jim nějakou dobu zaberou a jdou na to pěkně zvolna. To, že vás mají rádi, vám dají najevo až ve chvíli, kdy jsou si opravdu jistí. Málokdy však vytoužená slova řeknou přímo, spíše naopak – rádi svou drahou polovičku rozmazlují všelijakými maličkostmi od masáží chodidel po snídaně do postele. Býci jsou navíc experty na dárečky, právě těmi se vyslovují nejčastěji.

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Býka na slova moc neužije. Vyjadřuje lásku spíš činy, třeba snídaní do posteleFoto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Komunikativní Blíženci vám nejspíš prostě upřímně řeknou, co k vám cítí a jak to spolu máte. Pokud vás mají rádi – dozvíte se to. Nevěří na zbytečné okliky a základem vztahu je pro ně upřímnost. Partneři by vždycky měli vědět, na čem jsou. Kromě toho chtějí být v přítomnosti milované osoby za hvězdu a občas to přeženou – zvlášť v oblasti vtípků a humoru jim to někdy ujede. Umí být ale neskutečně okouzlující, takže jim každý přešlap a vtip za čárou rádi odpustíte. Ostatně dělají je kvůli vám.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci pevně věří na romantiku a na to, že náklonnost by se měla druhým vyznávat co nejčastěji. Na city jsou přeborníci a nedělá jim problém o nich mluvit. Pokud k vám něco cítí, prostě vám to řeknou. Ale v tu pravou chvíli a v té pravé atmosféře, možná si navíc přizvou smyčcový kvartet, aby to mělo úroveň. Kromě toho dělají všechny klasické „zamilovanosti“ – kupují květiny a malé pozornosti, vaří a pečou a rozhodně nešetří komplimenty. Raci vás prostě svojí láskou zahrnou a rozhodně jejich náklonnost poznáte.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou známí tím, že ve svém životě za každých okolností hrají hlavní roli. Pokud vás tedy milují, ten největší dar, který vám mohou dát – a tím vám to dokázat – je jejich čas a pozornost. Zkrátka vám přepustí světla reflektorů, ve kterých se jinak tak rádi vyhřívají sami. Pokud s nimi strávíte celé odpoledne a přijdete na to, že nechali celou dobu mluvit vás, pokud se prostě stáhli a nechali vás zářit, je to jasné. Rozhodně k vám něco cítí.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Jak poznáte, že vás Lev miluje? Přestane se předvádět a pustí do hlavní role vásFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny to s city moc neumí a rozhodně vám nebudou projevovat lásku takzvaně „na plnou pusu“. Své city dokazují péčí o objekt svého zájmu. Pokud vám tedy najednou začnou přerovnávat knihy v knihovně nebo papíry na stole, rozhodně se nezlobte. Nesnaží se čmuchat, nechtějí vám lézt do soukromí, ani vám nenaznačují, že jste „bordeláři“. Starají se o vás. Pečují o vás. Chtějí, abyste se cítili příjemně. A tohle je jejich způsob. Poděkujte jim za to, co pro vás dělají, ať vědí, že zprávu, kterou k vám vysílají, chápete.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Z běžného chování Vah může mít člověk pocit, že náklonnost cítí asi ke každému. Jsou to přirozeně milé a společensky obratné osoby, a proto je občas těžké poznat, jestli se s vámi jen tak běžně společensky baví, nebo je za tím něco víc. Flirt je jejich druhou přirozeností, takže ani to není jasný faktor. Pokud jim na vás ale skutečně záleží, poznáte to podle velké intimity mezi vámi – hodně doteků, hodně očního kontaktu a také roztomile trapné přezdívky, kterými vás budou častovat klidně na veřejnosti.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou tak trochu nedobytnou pevností a člověk by potřeboval pořádný manuál, aby zjistil, co se v nich doopravdy děje. Občas působí trochu odtažitě, jako by o nikoho nestáli. Věřte, že jejich náklonnost okamžitě poznáte – chlad a odtažitost prostě zmizí. Zamilovaní Štíři na vás upřou svou pozornost a nic jim neunikne. Jako by se učili všechna vaše přání i zvyky, chtějí do sebe nasát co nejvíc informací o vás a o všem, co se vás týká. I když se občas budete cítit jako pod mikroskopem, je to dobře – takhle své city projevují.

Foto: Jack Frog, Shutterstock.com

Když odtažitý Štír roztaje, je to jasné, chce vás. Jinak by odtažitým zůstalFoto: Jack Frog, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Se Střelci je to těžké – známosti a přátele si dělají rychle, ale ve vztazích jim to trochu trvá. Bojí se, že přijdou o svou volnost. Pokud vás tedy opravdu mají rádi, projeví se to tím, že s vámi začnou počítat. Budou mluvit v množném čísle – „jasně, na tu party dorazíme“ – budou vám pravidelně volat a nebo vás někam pozvou na společně strávený víkend. Jen ve dvou! Střelci si své nezávislosti ohromně cení, proto jsou u nich tahle pro někoho poměrně obyčejná gesta obrovským vyznáním lásky.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou s vnějšími projevy citů dost na štíru a rozhodně to není jejich parketa. Pokud k vám ale opravdu něco cítí, budou chtít, abyste to věděli. A tak vám to řeknou. Připravte se na rozhovor s velkým R, kde vám Kozorozi sice trochu stísněně, ale odhodlaně, vyjasní svoje pocity a vyznají vám lásku. A i když to neuslyšíte často, už o ní zkrátka nemusíte pochybovat. Pro Kozoroha je slovní vyznání jednou z nejtěžších věcí vůbec, a když se k němu rozhoupe, znamená to, že je to opravdu vážné.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou přelétaví motýlci, kteří ve své nestálosti nevidí nic špatného. Nechtějí nikomu ublížit, ale vztahy zkrátka chápou o něco volněji než jiní. Svou náklonnost vyjadřují všemožnými způsoby podle momentální nálady a toho, co je zrovna napadne, občas dost kreativně. Rádi skládají básně nebo písničky, malují obrazy, vyrábí sochy nebo se jinak umělecky projevují. Kromě toho má každý Vodnář nějaký svůj vlastní originální způsob, jak dávat náklonnost najevo, který zkrátka musíte vypozorovat. Jsou to velcí individualisté.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou tiché a stydlivé znamení, které se spíš veze s proudem a moc hlasitě se neprojevuje. A totéž platí i ve vztahu – vyjadřovat svou náklonnost je pro ně zejména ze začátku dost náročné. Proto ale okamžitě poznáte, když vás mají opravdu rádi: konečně se totiž otevřou. Pokud jsou Ryby ve vaší přítomnosti uvolněné, nahlas se smějí, hodně povídají, vypráví trapné vtipy a historky z dětství, pokud se vás dokonce na veřejnosti dotýkají, je to úplně jasné. Tohle bude láska.

A jak svou náklonnost dáváte najevo vy? Řeknete všechno na rovinu, nebo spíš kuchtíte snídaně do postele?

Reklama

Načítám