Hlavní obsah

Stres podle horoskopu: Ryby panikaří, Býci se hroutí

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stresové situace nemá rád nikdo a každý se s nimi vyrovnává jinak – stejně tak jednotlivá znamení zvěrokruhu. Spousta stresu vás může potkat třeba na dovolené, zjistěte tedy, jak se s ním poperou právě vaši společníci na cestách.

Článek

Ačkoli je hlavním cílem dovolené odpočinek, často vám přidělá na čele pěkných pár vrásek. Někdy má letadlo zpoždění, jindy zůstane pas zapomenutý doma v šuplíku nebo je třeba vyměnit hotelový pokoj, protože do toho vašeho zatéká. Jak se se zátěžovými situacemi vyrovnávají jednotlivá znamení? Jak už to tak bývá: některé lépe, jiné hůř.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou tak trochu blázni a snaží se tvářit jako supermani a superženy – jako by dokázali zvládnout všechno na světě, nic je nestresovalo, těžké věci řešili lusknutím prstů a nemožné na počkání. Stres si tedy často navozují úplně sami, protože si toho na bedra naskládají příliš. Trvá dlouho, než je dostihne panika, ale i pak se snaží zakousnout a všechno to doklepat – i za cenu, že se nevyspí a přibyde jim pár šedých vlasů. Pomoc jim musíte vnutit, sami si o ni rozhodně neřeknou.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pomalejší Býci zvládají stresové situace poměrně špatně. Jsou zvyklí plánovat, na všechno mít časovou rezervu a stresu předcházet, což se jim většinou daří. Když se věci opravdu semelou a oni musejí jednat pod tlakem, nejsou nadšení. Většinou se rozhodnou správně, rychle a bez větších pochyb, ale hrůza z proběhlého zážitku je dožene později a pak klidně zvracejí, hroutí se a pláčou, i když předtím zachovali klid. Počítejte, že s nimi budete všude s velkým předstihem, aby na stres prostě nedošlo.

Foto: Marcos Mesa Sam Wordley, Shutterstock.com

Býci stresové situace řeší příkladně. Když ovšem krize pomine, jsou schopní se zhroutitFoto: Marcos Mesa Sam Wordley, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou sice rození diplomati, ale umějí pěkně rychle vyšumět. Ujel vám na cestách autobus, protože si řidič řekl, že pět minut do plánovaného odjezdu prostě čekat nebude? Zapomněli jste si doma pas, i když vám to váš drahý Blíženec několikrát připomněl? Připravte se na bouři. Blíženci dokážou pěkně vybuchnout, křičet a vztekat se, zkrátka upustit víc páry, než byste čekali, že se do nich vejde. Rozčiluje je hlavně lidská hloupost. Když se vyřvou, většinou přijdou s konstruktivním plánem.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci bývají kliďasové a stresové situace zvládají s přehledem – zachovávají úsměv a vyrovnanost, jejich krédem je slušnost za všech okolností. Když tedy budete trčet několik hodin navíc na letišti, protože vám zmizela zavazadla, Rak bude nabízet občerstvení a snažit se, aby všechno bylo v klidu. Co ale Raci nezvládají, jsou nasupené reakce ostatních. Nesnášejí křik, smutek, paniku... Když je rozhozen někdo v jejich okolí a třeba se na ně ještě oboří, Raci se hroutí a je z nich hromádka neštěstí.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou zvyklí, že se svět točí tak, jak oni pískají, a proto je stresové události většinou zaskočí dost nepřipravené. Horké chvíle se snaží vyřešit šarmem, jakmile však ztrácejí půdu pod nohama, je zle. Stávají se nepředvídatelnými a mohou stejně dobře křičet jako prchat nebo omdlévat. Potřebují vedle sebe někoho, kdo jim dá najevo, že na nich závisí. Jakmile se musejí starat ještě o druhého, zapomenou na stres a zase jednají jako klidní a rozhodní vůdci.

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Lvi potřebují být vždy středem pozornosti – když jsou ve stresu, klidně omdlíFoto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny na stres nevěří. Nic takového se jim přece stát nemůže, budou-li dobře plánovat. Stačí myslet na všechno, vyrobit sto a jeden seznam, nechat si všude časovou rezervu a naprosto vše alespoň třikrát překontrolovat… Když se přesto něco nepovede, první reakcí je vztek. Na sebe samé. Následně v nich ale převládne organizační duše a celou situaci opanují s naprosto chladnou hlavou. A navíc se z ní ještě poučí a příště budou daleko připravenější! Jejich perfekcionismus nezná mezí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou křehotinky, které vyvede z míry kdeco. Spoustu rizik si dopředu vůbec nepřipouštějí a pak jen překvapeně koukají, co že se to semlelo. Ve stresových situacích moc užitečné nejsou, většinou je atmosféra naprosto paralyzuje a sebere jim i poslední jiskřičky rozhodnosti, kterých nemají moc ani za příznivějších okolností. Hodně u nich pomáhá, když jim někdo zadá přesné a jasné pokyny. Jakmile se mají čeho chytit, dokážou jednat, jen nesmíte nechat rozhodování na nich.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou ve stresu jako doma a přesně vědí, jak postupovat a jak situaci vyřešit. Nepanikaří, vypnou emoce a jedou jako stroj, dokud je to potřeba. Často totiž nechávají věci na poslední chvíli, a na stres jsou tak poměrně zvyklí. Přesto si na nich vybírá svou daň, ačkoli by to Štíři za nic na světě nedali najevo. Špatně spí i dlouho poté, co se věci uklidnily, při dlouhodobějším napětí se u nich mohou vyvinout i trvalejší potíže. Snažte se s nimi nepříjemné chvíle vždy zpětně rozebrat a třeba je i pochválit.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štíři sice umějí stresové situace skvěle řešit, ale napětí nesvědčí jejich spánku ani zdravíFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou málokdy ve stresu, i v náročných situacích zůstávají v klidu, protože milují improvizaci a jsou zvyklí se přizpůsobovat tomu, co jim přijde do cesty. Cestování je jejich velká láska a různá zakopnutí a chyby k němu podle nich patří. Věci rozhodně nehrotí – nebudou měnit pokoj jen kvůli mírně odštípnutému zrcadlu. Ale když je situace vážná, rozhodně se nebojí ozvat a začít věci řešit – v klidu a pohodě. Když se něco děje, najděte si Střelce, potížemi vás provede raz dva.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou přeborníci v tom, jak vystresovat sami sebe. Všechno si plánují, hlavu mají plnou nejrůznějších scénářů a znají dopředu každý svůj krok. A když to někdy nevyjde? Sami na sebe budou tlačit víc než kdokoli jiný kolem nich. Před okolím se uzavřou a nic z nich nedostanete, zatímco se budou zalykat úzkostí. Rozmluvte je, uklidněte, zkrátka buďte s nimi. Hlavně je dostaňte z té strašidelné ulity, kam se snaží zavřít.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Stres je pro Vodnáře cizí slovo. Tyhle svobodné a volnomyšlenkářské duše proplouvají životem svým tempem a věci kolem se jich moc nedotýkají. Zapomenutý pas? No a co... Nutnost zaplatit letenku navíc, protože letadlo odletělo bez vás? To se prostě může stát. Špatné jídlo v drahé restauraci? Však se svět nezblázní. Jako by se jich pozemské starosti nijak nedotýkaly, vždy si užívají to dobré a na špatné nehledí. Nesnaží se vás tím nijak rozzlobit – je to zkrátka jejich životní filozofie.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou rozhodně velké stresařky – i kvůli tomu, jak moc se zajímají o své blízké. Když zrovna nic nehrozí jim, děsí se všeho, co by se mohlo stát komukoli v jejich okolí, a příliš nerozlišují, jestli jde o vážné věci, nebo neškodné maličkosti. Dělat si starosti je jejich přirozené nastavení. Zkuste jim pravidelně ordinovat nějaký sobecký relax, kdy budou myslet jen a jen na sebe a na zbytek světa prostě zapomenou. Jinak se z nich co nevidět stanou neuklidnitelní neurotici.

A jak zvládáte stresové situace vy?

Reklama

Načítám