Hlavní obsah
3,6
(31)
Foto: sta, Shutterstock.com

Foto: sta, Shutterstock.com

První doložené zmínky o konzumaci klíčků sice pocházejí z daleké Číny, ale luštěniny se tradičně nechávaly klíčit i v našich zeměpisných šířkách. Klasikou je pučálka – pokrm z naklíčeného hrachu.

20 min.
Příprava
20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g hrachu
  • 3 lžíce másla
  • sůl
  • mleté chilli
Článek

Postup

01.

Hrách nechte přes noc nabobtnat ve studené vodě. Druhý den jej několikrát propláchněte, dejte do nakličovací sklenice (vše o klíčení i to, jak si nakličovací sklenici během pěti minut vyrobit doma, se dozvíte zde) a nechte asi tři dny klíčit. Každý den je potřeba klíčky dva- až třikrát propláchnout!

02.

V hluboké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte slitý a lehce proschlý naklíčený hrách, špetku soli a chilli a asi pět minut restujte. Hotový hrách už není měkký, ale hezky křupavý.

Tip: Chilli můžete samozřejmě vynechat a přidat pepř nebo různá semínka. Nasladko je pučálka skvělá s rozinkami a sušeným ovocem.

Děláváte pučálku?

Reklama

Související témata: