Hlavní obsah

Staročeská pučálka

Hodnocení:
(31)
Foto: sta, Shutterstock.com
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

První doložené zmínky o konzumaci klíčků sice pocházejí z daleké Číny, ale luštěniny se tradičně nechávaly klíčit i v našich zeměpisných šířkách. Klasikou je pučálka – pokrm z naklíčeného hrachu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g hrachu
  • 3 lžíce másla
  • sůl
  • mleté chilli
Článek

Postup

Krok 1: Hrách nechte přes noc nabobtnat ve studené vodě. Druhý den jej několikrát propláchněte, dejte do nakličovací sklenice (vše o klíčení i to, jak si nakličovací sklenici během pěti minut vyrobit doma, se dozvíte zde) a nechte asi tři dny klíčit. Každý den je potřeba klíčky dva- až třikrát propláchnout!

Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte slitý a lehce proschlý naklíčený hrách, špetku soli a chilli a asi pět minut restujte. Hotový hrách už není měkký, ale hezky křupavý.

Tip: Chilli můžete samozřejmě vynechat a přidat pepř nebo různá semínka. Nasladko je pučálka skvělá s rozinkami a sušeným ovocem.

Děláváte pučálku?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek