Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Ze sterilizovaných paprik můžete během chvilky vykouzlit přílohu k jakémukoliv masu. Sterilované kapie můžete také nahradit pečenými paprikami naloženými v oleji. V tom případě pokrm ještě dochuťte trochou vinného octa nebo nálevem z okurek.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g sterilovaných kapií
  • 4 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sterilované kapie slijte a podle libosti je pokrájejte. Okurky nakrájejte na kostičky. Obojí spojte s olejem a polovinou nálevu z kapií. Přidejte kmín, sůl a mletý pepř, promíchejte s natrhaným čerstvým koprem a podávejte ke grilovanému masu.

Související témata:

Načítám