Hlavní obsah

Stop svědění! Domácí mast na štípance od hmyzu za pár korun

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S létem je kromě radostí spojená i jedna starost: hmyz, který nám dokáže pobyt na zahradě nebo u vody pořádně znepříjemnit. Poradíme vám, jak si vyrobit skvělou domácí mast, která zažene všechny bolesti i svědění.

Článek

Štípance a bodance od všelijakých příslušníků hmyzí říše dokážou pokožku pěkně podráždit. Svědí, pálí a často pulzují natolik, že přímo nutí ke škrábání. (Kdo si nikdy nerozdrápal pupínek, ať hodí kamenem.) Někdy je svrbění tak nesnesitelné, že dokonce brání soustředění či spánku.

Lékárny i drogerie nabízejí nespočet prostředků, které tyto nepříjemné kožní reakce pomohou zklidnit. Jestli ovšem – stejně jako my – dáváte přednost méně chemickým přípravkům, máte kladný vztah k přírodě a chcete mít složení toho, co si dáváte na tělo, pokud možno pod kontrolou, pak pro vás máme skvělý tip. Vyrobte si s námi domácí zklidňující mast, která vám bude nejen pomáhat, ale i krásně vonět. S touhle mastičkou už žádný štípanec nebude tak strašný jako předtím!

Máte nějaké vlastní tipy, jak zklidnit podrážděnou pokožku? Sem s nimi!

Reklama

Související témata:

Načítám