Hlavní obsah

Botky od Weitzmana. Jarní inspirace!

Foto: beinstyle.cz

Každé boty S. Weitzmana jsou jedinečnéFoto: beinstyle.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boty, botky, střevíčky... ženy milují! A módní návrháři zase milují jejich nositelky. Dnes se podíváme na skvostná díla opravdového znalce Stuarta Weitzmana.

Článek

Zdroj: Beinstyle.cz

Jak k botkám přišel

Stuart A. Weitzman se narodil v roce 1942 v USA. Vyrůstal ve státě New York, kde navštěvoval nejdříve střední školu George W. Hewlitta a poté pokračoval ve studiu na univerzitě v Pensylvánii, kde v roce 1963 promoval.

Proslavil se značkou bot, která nese sice jeho jméno, ale není jejím zakladatelem. Tím byl již v 50. letech minulého století jeho otec Seymour Weitzman, podle kterého se i značka nejdříve jmenovala - Seymour Shoes (někdy byla také prezentována pod názvem Mr. Seymour).

Pod taktovkou svého otce sbíral Stuart své první zkušenosti, které postupem času rozvíjel a vkládal do svých děl. Po otcově smrti převzal firmu společně se svým bratrem Warrenem. Nicméně podnik v roce 1972 prodali španělské společnosti a Warren svou kariéru předčasně ukončil. Stuart však vytrval a pro španělskou společnost i nadále pracoval jako návrhář. V 90. letech začal Stuart koketovat s myšlenkou značku koupit zpět a také se tak stalo. Avšak do USA se nevrátil a i nadále pracoval ve slunném Španělsku.

Materiál nade vše!

Výsadou Stuarta Weitzmana při vytváření obuvi je materiál. Nejvíce pracuje s korkem, vinylem, sklem, drahými kameny nebo tapetovým papírem. Pro finální lesk a luxus používá 24karátové zlato. Miluje detaily a jeho boty jsou vždy skvostem a ozdobou dané nožky. Vytvořit takový pár bot trvá přibližně 6 až 7 týdnů a pracuje na něm až 80 odborníků. Jeho boty jsou k dostání již v 45 zemích světa jako například Francie, Indie nebo Japonsko.

Foto: trend911.com

Boty ozdobené diamanty stojí milion dolarůFoto: trend911.com

Lesk a styl značky

Jedinečné kousky značky Weitzman jsou vždy ozdobou každého červeného koberce. V poslední době zdobily nohy Angeliny Jolie, Aniky Noni Rose, Jennifer Hudson nebo Evy Longorie.

Stuart Weitzman je i návrhářem lodiček, jejichž cena je jeden milion dolarů. Jsou zdobeny diamanty a jsou prostě uměleckým dílem. V roce 2007 tyto boty navrhl pro jednu z předních společenských událostí v USA a tou je bezpochyby předávání filmových Oskarů. V tento den si je měla nazout scenáristka filmu Juno, Diablo Cody. Bohužel se tak nestalo, scenáristka si to v poslední chvíli rozmyslela s připomínkou, že nemá zájem o publicitu spojenou právě s tímto párem bot. Zvolila levné a jednoduché boty, které sice nebudí pozornost, ale ona se i tak o to postarala.

Stuart Weitzman není jen velkolepým návrhářem, ale i mužem s velkým srdcem. V roce 2006 se zapojil do boje s rakovinou a s pomocí světových topmodelek, a to především českých Petrou Němcovou, Veronikou Vařekovou, Danielou Peštovou, ale i se Cindy Crawford či Claudií Schiffer, vytvořil kolekci bot Fever pro charitativní aukci. Stuart je výjimečný muž stejně jako jeho boty.

Inspirujte se i vy krásou značky Stuart Weitzman!

Zdroj: Beinstyle.cz

Související témata:

Načítám