Hlavní obsah

Studie: Sobotní večírek? Přípravy začínají již ve středu!

Foto: thinkstock

Mladé a svobodné dívky prý přípravy na sobotní večírek rozhodně nepodceňujíFoto: thinkstock

Reklama

Muži s oblibou vtipkují o tom, jak jejich ženy tráví hodiny před zrcadlem, než se večer někam vypraví. Jenže nejnovější studie jde ještě dál! Na večírek se podle ní ženy chystají i několik dní!

Článek

Peskuje vás partner za to, že se líčíte déle než půl hodiny? Kroutí nechápavě hlavou, když se nedokážete během pěti minut rozhodnout, co si máte vzít na sebe? Tak ho uklidněte, že by mohlo být mnohem hůř. Britský výrobce oblečení New Look totiž zorganizoval studii, v níž zjišťoval, jak dlouho se dva tisíce mladých a svobodných Britek připravuje na sobotní večírek. Výsledek? Plánování začíná už ve středu!

Přípravu nepodceňují

Většina z dvou tisíc dotazovaných žen se přiznala k tomu, že sobotní večer pokládají za jakýsi společenský vrchol týdne. Už od středy proto začínají s přípravami, nejdříve v podobě diskusí a úvah o tom, kam vyrazit a s kým. Ideální je prý skupinka čtyř kamarádek.

Bezprostředně poté ale startují plány na to, co si vzít na sebe, jaké zvolit boty, doplňky a šperky. Průzkum tvrdí, že to vše se odehrává nejen v hlavách žen, ale také v komunikaci s kamarádkami. Většinou jde prý o zhruba deset textových zpráv, tři e-maily, pět telefonních hovorů a několika statusů na sociální síti.

Foto: thinkstock

Než dívky někam vyrazí, několikrát se převléknouFoto: thinkstock

Navíc studie tvrdí, že dvě hodiny ženy stráví tím, že si na internetu prověřují místo, kde se večírek koná, jaké oblečení se tam hodí a jaké má být počasí. Tři čtvrtiny dotazovaných se také přiznaly, že den předem od svých kamarádek vyzvídají, co si vezmou na sebe.

S plány rostou i prodeje oblečení

To, co ženy v dotaznících uvedly, ale potvrzují i zkušenosti firem prodávajících oblečení. „Myslíme si, že je zcela přirozené, že se mladé ženy na sobotní party a večírky těší a plánují je s vojenskou precizností. Také pozorujeme, že prodej šatů typických pro večírky začíná mírně stoupat vždy v úterý a pak stále roste, a to až do sobotního dopoledne,“ říká mluvčí firmy New Look.

Koneckonců celkem třiašedesát procent žen uvedlo, že velmi často investují do nového oblečení právě kvůli sobotní akci, v průměru pak za nový outfit utratí asi padesát britských liber (v přepočtu asi 1600 korun).

Foto: thinkstock

Po několikadenních diskusích a přípravách to pak může vypuknout! Sobotní večírek je pro řadu mladých žen jakýmsi společenským vrcholem týdneFoto: thinkstock

Dvě akční hodiny

Plány a úvahy ovšem končí v sobotu zhruba v šest odpoledne. V té době už totiž startují skutečné přípravy, které většině žen zaberou asi dvě hodiny. Zkrášlovací metody jsou nejrůznější, jedna z dvaceti dívek prý podstupuje prodlužování vlasů a stejný počet dívek se také odebere do solária či to zkusí se samoopalovacím krémem. Dvacet procent si nalepuje umělé řasy a šest procent dívek se přiznalo, že den předtím se podrobily bělení zubů.

Jednoduše jde o poněkud zdlouhavý proces, během nějž většina žen vyzkouší až tři různé outfity, než se rozhodnou, v čem se cítí nejlépe.

Vše končí podle průzkumu zhruba kolem půl deváté večer, kdy skupinky dokonale oblečených a nalíčených dívek vyrážejí prožít si svou horečku sobotní noci!

A jak se na večírek chystáte vy? Také několik dní?

Reklama

Související témata:

Načítám