Hlavní obsah

Světelná dekorace do okna i na oslavu: Vyrobte ji z košíčků na muffiny!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Pečete doma muffiny a zbylo vám pár papírových košíčků? Určitě nepatří do koše. Prozradíme vám, jak z nich vyrobíte originální dekoraci: světelný květinový řetěz.

Článek

Girlanda nazdobených světýlek se hodí například do okna, ale nejvíc parády nadělá v dětském pokojíčku. Tím spíš, pokud pro potomka chystáte tajnou narozeninovou party. Hlavní kouzlo spočívá v tom, že papírové košíčky na muffiny proměníte na květiny.

Co budete potřebovat: světelný řetěz, papírové košíčky na muffiny všech možných velikostí a barev, odlamovací nůž, nůžky, případně lepidlo

Foto: Jakub Jurdič

My jsme koupili košíčky různých barev v jednom setu a použili vánoční světýlka, která po zbytek roku leží ladem v komořeFoto: Jakub Jurdič

Postup krok za krokem

Z papírových košíčků je ze všeho nejdřív potřeba vystřihnout požadované tvary květů, lístků, případně i hvězdiček. Košíčky přehněte na čtvrtiny, osminy či šestnáctiny a odstřihněte okraje, aby vznikly okvětní plátky. Pak dva až tři naskládejte do sebe. Do středu stačí vložit pouze malý košíček bez zastřižení.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pro jednodušší navlékání nezapomeňte odlamovacím nožem proříznout uprostřed košíčků miniaturní křížek, kterým prostrčíte žárovičku. Aby košíčky lépe držely, můžete je na sebe přilepit.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pestrobarevné květy můžete navléknout na každou žárovičku, ale klidně jen na některé. Barvy košíčků ponecháme na vaší fantazii.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Květinový svítící řetěz poslouží také jako skvělá dekorace pro slavnostní příležitosti, jako jsou Silvestr, svatby, narozeninové oslavy a podobně.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Party může začít!

Kromě světelného řetězu se na výzdobu interiéru na nejrůznější oslavy budou dozajista hodit další dekorace. Inspirace můžete načerpat z našich článků Dýně místo květináčů nebo Ozdobte si stůl dekorací z šípků nebo křídlatky!

Reklama

Načítám