Hlavní obsah

Syn je holkař! Co s tím?

Foto: shutterstock.com

Syn střídá jednu slečnu za druhouFoto: shutterstock.com

Reklama

Odsuzujete nevěru? Nesnášíte záletníky? A co byste dělala v případě, kdybyste byla svědkem toho, jak váš vlastní syn střídá jednu slečnu za druhou? Právě takový problém řeší naše čtenářka Markéta. Čtěte její příběh!

Článek

Mám pocit, že se všude v hojné míře probírá sex, vztahy a s tím spojené trable. A také se mi zdá, že dnešní mladá generace docela mění názory na otázku věrnosti a partnerské střídmosti. Všímám si toho nejen v nejrůznějších diskuzích a článcích na internetu či v časopisech, ale také při pohledu na mého syna. A to mi, popravdě řečeno, nedá spát.

Jmenuje se Mirek, je mu třiadvacet let a studuje vysokou školu se zaměřením na informatiku. Je to mé jediné dítě a s manželem se mu snažíme dávat opravdu hodně. Bydlíme v rodinném domku na okraji Brna, syn žije s námi, má vlastní pokoj.

Měl i vážné vztahy

Pokud jde o slečny, vím, měl dva, řekněme, vážné vztahy. Když studoval na gymnáziu, zamiloval se ve třetím ročníku do spolužačky Jiřinky a byla z toho velká láska. Vydrželo jim to asi rok. Krátce po rozchodu s Jiřinkou se mi ale svěřil, že je zamilovaný do jisté tanečnice Martiny, kterou potkal na diskotéce. Ukazoval mi dokonce společné fotky, a ačkoli se mi původně její profese moc nezamlouvala, bylo vidět, že ji má vážně rád. Vztah ale po pár měsících zkrachoval. Tehdy Mirek nastupoval na vysokou školu a já si říkala, že alespoň nebude nad ztrátou milované slečny dlouho smutnit, že potká na škole nové lidi, kamarády a časem třeba i nějakou další lásku.

Foto: shutterstock.com

Tvrdí mi, že všechny jsou kamarádkyFoto: shutterstock.com

Jenže to jsem se spletla. Od té doby, co nastoupil na vysokou, se už žádný vážný vztah nekonal. „Žádná není ta pravá,“ odpověděl mi syn na můj dotaz, jak je na tom se slečnami v současné době. A ještě dodal, že má teď spíše kamarádky. Pravdou je, že k němu domů chodí poslední dobou dívek opravdu hodně, a byť o nich neustále tvrdí, že jsou to kamarádky, pravidelně u něho přespávají. Během jednoho týdne u něho přespí třeba pět různých slečen. Ráno se s nimi potkávám v předsíni nebo v koupelně. Jsou většinou slušné, pozdraví a netrajdají nějak výrazně po domě. Prakticky všechen čas tráví v pokoji se synem.

Nejsem slepá ani hluchá

Ale nikdo mi nenamluví, že jsou to pouze kamarádky. Kdybych byla po večerech hluchá, neslyšela, co se z pokoje ozývá, a neuměla si to domyslet, možná bych na nevinné kamarádství věřila. Takhle ale moc dobře vím, o jaké „kamarádky“ jde. Jsou to zkrátka milenky!

Na jednu stranu synovi přeji, ať si mládí užije, ale na druhou si říkám, zda tolik různých žen není příliš? Hrozí zde nejen riziko pohlavních nemocí, ale také třeba nechtěné těhotenství. Člověk nikdy neví, antikoncepce selže nebo se stane nějaký malér, co pak? A vedle toho by měl, dle mého názoru, Mirek také trochu dbát na svou pověst. Nechce přece být v okolí známý jako děvkař?!

Má smysl mu radit?

Když jsem se s ním na toto téma chvíli bavila, trval na tom, že to jsou jen kamarádky. A ještě mě poučil, ať všechny jeho návštěvy neberu tak vážně. Co mi tím chtěl říci? Že on také ty slečny nebere vážně, že nehledá už vztah? Že ho střídání partnerek jak na běžícím pásu opravdu baví? Nevím si s tím rady, chtěla bych mu nějak pomoct, protože si myslím, že takhle promiskuitní život nemůže přinést nic dobrého. Už to trvá zhruba dva roky.

Co byste paní Markétě poradila vy? A řešila jste někdy se svými dětmi podobnou situaci? Svěřte se nám na info@prozeny.cz.

Reklama

Načítám