Hlavní obsah

Sýrové karbanátky

Hodnocení:
(93)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Karbanátky, to je klasika, která se neomrzí. Vyzkoušejte je se sýrem a provoněné tymiánem. S bramborovou kaší budou chutnat fantasticky!

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g míchaného mletého masa
  • 70 g goudy
  • 1 šalotka
  • 70 g anglické slaniny
  • 1 vejce
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 4 lžíce strouhanky
  • strouhanka na obalování
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Šalotku nakrájejte nadrobno, slaninu na malé kostičky a sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Na pánev dejte trochu oleje a opečte na něm šalotku.

Krok 2: Po chvíli přidejte slaninu a opečte ji dozlatova. Směs stáhněte z ohně a nechte trochu vychladnout. 

Krok 3: Mleté maso dejte do mísy. Přidejte vejce, hořčici, sýr, strouhanku, lístky tymiánu, trochu pepře a půl lžičky soli. Pak vmíchejte směs z pánve. 

Krok 4: Vše důkladně promíchejte. Z hotové směsi pak vytvarujte 12 menších karbanátků. Nakonec je obalte ve strouhance. 

Krok 5: Karbanátky smažte na oleji z obou stran dozlatova. Poté je skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte je s bramborovou kaší. 

Mleté maso je variabilní a vděčné. Zkuste také kořeněné masové ragú s paprikami nebo jemnou roládu z mletého masa.

ynezorPumanzeSaNyknalC
10. 12. 2021

Reklama

Sdílejte článek