Hlavní obsah

Karbanátky z červené řepy se sýrem

Hodnocení:
(139)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Někdo má červenou řepu rád, jiný se jí vyhýbá jako čert kříži. Já patřím k těm, kdo řepu milují. A tyhle karbanátky jsem si šla hned po focení do tohoto článku udělat ještě jednou. Jsou totiž výjimečně skvělé!

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g červené řepy
  • 2 jarní cibulky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 citron
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 120 g sýru feta
  • sůl a pepř
  • 1 lžička tymiánu
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Červenou řepu oškrábejte a nastrouhejte nahrubo. Cibulku nakrájejte najemno. Z řepy vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu a přidejte cibulku a utřený česnek.

Krok 2: Z poloviny citronu jemně ostrouhejte kůru a spolu se šťávou z asi 3/4 citronu přidejte k řepě – záleží na vašich chuťových preferencích, ale citronová šťáva dodá sladké řepě šmrnc. Přidejte i na kousky nadrobený sýr feta (může být i balkánský sýr), vejce, hladkou mouku, sůl a pepř a tymián. Vše promíchejte, výsledné těsto by mělo hezky držet pohromadě.

Krok 3: V pánvi rozehřejte trochu oleje a lžící naneste hromádku těsta, kterou rozplácněte na karbanátek. Nejdřív udělejte jeden zkušební, pokud by se rozpadal, podle potřeby zahusťte ještě trochou mouky, nebo nařeďte trošičkou mléka. 

Krok 4: Postupně osmažte z obou stran všechny karbanátky, množství vyjde podle velikosti asi na 8 kusů. Podávejte s bramborami nebo jen salátem z polníčku a dipem ze zakysané smetany.

Máte rádi zeleninové placky? Vyzkoušejte taky třeba tyhle zelňáky nebo cuketové karbanátky. Nebo dáte přednost mrkvovým či květákovým?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.