Hlavní obsah

Rybí karbanátky

Hodnocení:
(46)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Pokud nemusíte ryby, a přesto chcete na svátky dostát tradici, vyzkoušejte karbanátky z tresky. Křupavé, dozlatova upečené budou chutnat s bramborovým salátem skvěle.

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g brambor
  • 400 g aljašské tresky
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • 200 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • mletý muškátový oříšek
Článek

Postup

Krok 1: Brambory uvařte den předem ve slupce. Pak je oloupejte a šťouchadlem rozmačkejte se lžící másla.

Krok 2: Rybu nakrájejte na kousky. Do rendlíku dejte mléko, přidejte rybu, najemno nakrájenou cibuli a vše krátce, asi 5 minut, povařte. Pak rybu sceďte a spolu s cibulí přidejte k bramborám.

Krok 3: Přidejte vejce, petrželku, sůl podle chuti, špetku muškátového oříšku a pepř. Vše důkladně propracujte. Pokud není hmota dost tuhá na tvarování, můžete přidat trochu hladké mouky. 

Krok 4: Vytvarujte karbanátky a obalujte je ve strouhance. Pak je na oleji smažte dozlatova. Hotové karbanátky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

Krok 5: Hotové karbanátky podávejte s bramborovým salátem nebo kaší.

Z jednoho pekáče a do půl hodiny: voňavá ryba v bazalkové krustě. Anebo si připravte poctivého vánočního kapra.

ynezorPumanzeSaNyknalC
22. 12. 2020

Reklama

Sdílejte článek