Hlavní obsah
3,8
(38)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Kuřecí maso lze připravit nápaditě, stačí použít netradiční koření a pikantní arašídovou omáčku a voňavý lahodný recept je na světě. Navíc karbanátky můžete připravit pečením v troubě, smažit na pánvi či opéct na grilu.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Karbanátky
  • 500 g kuřecího masa
  • 1 ks rohlíku
  • 1 dl mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Arašídová omáčka
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks čerstvá chilli paprička
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička medu
  • 150 g arašídového másla
  • 1/2 konzervy kokosového mléka
  • 1/2 lžičky rybí omáčky
  • 2 lžičky sójové omáčky
Článek

Postup

01.

Nejprve nakrájejte bílý rohlík či housku na kostičky a zalijte ho mlékem. Přidejte vejce, mleté kuřecí maso, nasekané jarní cibulky, římský kmín, zázvor, sůl a pepř. Směs zamíchejte a nechte pár minut stát.

02.

Z masové směsi tvořte karbanátky (ale klidně i šišky na špejli) a dejte je péct na plech s pečicím papírem, na pánev nebo rozpálený gril. 

03.

Mezitím si připravte arašídovou omáčku. V menším litinovém hrnci na oleji orestujte společně najemno nasekanou malou cibuli, na plátky nakrájený česnek a nasekanou chilli papričku. Asi po minutě přidejte arašídové máslo, med a promíchejte. 

04.

Směs přendejte do vysoké úzké nádoby, ve které tyčovým mixérem vše rozmixujte. Nyní do směsi přidejte rozmíchaný kokosový krém, trošku rybí omáčky a sojovou omáčku a znovu směs rozmixujte dohladka.

Foto: Svatava Vašková

Hotové kuřecí karbanátky servírujte s arašídovou omáčkou a vařenou bílou rýžíFoto: Svatava Vašková

V létě by vám mohl chutnat také snadný kuskus s tuňákem nebo jednoduché lasagne s pestem.

Reklama

Související témata:

Načítám