Hlavní obsah

Tady byste chtěli bydlet taky! Luxusní byt s vířivkou na terase

Foto: Kamil Jursa (20x)

Foto: Kamil Jursa (20x)

Reklama

Exkluzivní terasa s vířivkou, saunou a krásným výhledem, ale i prosklená koupelna a vkusné orientální dekorace, to je prostorný brněnský byt, ve kterém se zabydlel mladý pár.

Článek

Přibližně stometrový byt s dispozicí 4 + kk se nachází v klidné a vyhledávané brněnské čtvrti nedaleko centra města. Mladému páru, který si jej nechal zařídit přesně na míru, padl do oka již při první návštěvě.

Krása uvnitř i venku

Není divu, jednou z jeho největších předností je úžasná obytná terasa, která je zhruba stejně velká jako samotný byt, a navíc ho ještě z jedné strany kompletně lemuje. U jednotlivých místností tak vytváří balkony, které pokoje opticky zvětšují.

Ještě před koupí bytu uvažovali majitelé o jiném prostoru, který se jim také velmi líbil, ale nevyhovoval polohou. Alespoň však díky němu získali kontakt na architektonické studio BV Architekti, které přizvali ke spolupráci na zařizování svého vysněného bydlení.

Dispoziční řešení

Přestože se jednalo o novostavbu, od původních plánů developera se současný byt velmi liší. Jak říká jeden z autorů interiéru architekt Jiří Vlček, je dispozičně „přeřešen“ takzvaně od základů. Největší místností je obývací pokoj spojený s kuchyní, na opačné straně bytu se nachází ložnice, na kterou navazuje exkluzivní koupelna. Z chodby se dále vstupuje do pracovny a dalšího pokoje, do druhé koupelny a na toaletu.

Foto: Archiv studia

Interiér je zařízen v neutrálních barvách, kombinuje lesklé i matné povrchy a dřevoFoto: Archiv studia

Vytříbený vkus a jasné představy

„Po úvodních konzultacích s majiteli jsme brzy našli společný jmenovatel designu a stejný úhel pohledu na návrh prostoru. Klienti mají vytříbený vkus, a i proto se nám podařilo zrealizovat příjemné a kvalitní bydlení. Vše od materiálů až po barvy jsme vybírali společně a přes oboustranné hledání jsme se vždy stoprocentně shodli,“ popisuje spolupráci Jiří Vlček.

Od počátku bylo například jasné, že byt zabydlí i několik doplňků v asijském stylu, které se majitelce líbí a na které měli architekti pamatovat a nechat jim prostor. Zajímavá dřevěná dekorace s thajským nádechem zdobí například stěnu v chodbě. „Konkrétně tuto měla klientka vybranou už ve chvíli, kdy jsme teprve měli tužku nad půdorysem, pouze bylo důležité najít pro ni nejvhodnější místo,“ doplňuje architekt.

Dřevo, sklo i matná a lesklá keramika

Co se týká materiálů, dominuje interiéru dřevo a sklo, na svislé plochy v obývacím pokoji použili namísto kamene praktičtější zamatovanou keramiku, která se majitelům velmi osvědčila. Na podlahy pak po počátečních úvahách a konzultacích položili lesklou keramiku, která se při dotvoření celku a v kombinaci s ostatními materiály ukázala jako perfektní volba. Navíc ji opatřili protiskluzovou úpravou, což se hodí zejména v koupelnách.

Wellness koupelna součástí ložnice

Je-li řeč o koupelnách, zaujme bez pochyby zejména ta, která sousedí s ložnicí a je od ní oddělena pouze skleněnými posuvy. „Nechali jsme je čiré, ale daly by se třeba i později upravit například pískováním či jakoukoli grafikou. Dosud však takový požadavek nevzešel,“ říká k tomu Jiří Vlček.

Pohodu a relaxaci si majitelé mohou dopřát ve volně stojící vaně i sprchovém koutě, který je částečně odcloněn speciální nepravidelnou mozaikou, jejíž pokládka je sice poměrně náročná, ale výsledek stojí za to.

Terasa, na které se skutečně žije

Zlatým hřebem celého bytu a jeho nedílnou součástí je již zmíněná terasa. „Byt sám o sobě je exkluzivní, ale teprve ve spojení s ní se opravdu nadechne,“ dodává architekt. Její zařizování bylo jednou z nejnáročnějších částí realizace, nelehká byla třeba doprava vířivky do šestého patra, k čemuž bylo potřeba povolat jeřáb a „naplánovat“ i vhodné počasí.

Důležité bylo i organizování posloupnosti jednotlivých řemesel, aby na sebe vše navazovalo, a to včetně osázení zelení, instalace zavlažovacího systému či stavby sauny. Nyní si tu už majitelé užívají naprostého soukromí, které navíc korunují výhledy do okolní zeleně.

Vizitka studia

Brněnskou architektonickou kancelář BV Architekti tvoří Ing. arch. Jiří Vlček a Ing. Ondřej Bořil, kteří se architekturou a interiérovým designem zabývají již přes deset let. Tím nejdůležitějším pro ně je vcítit se do klienta a co nejvíce nasát to, co potřebuje. Věří, že díky naslouchání vše funguje bez nedorozumění a obtíží. Snaží se netvořit pouze módní interiéry, které se za dva roky okoukají, jsou zastánci nadčasového interiéru, který si svou hodnotu drží a samotnému klientovi přináší užitek, nadšení a pocit domova dlouhodobě. Více na bvarchitekti.cz

Co říkáte na terasu s wellness? Chtěli byste také takovou?

Reklama

Načítám