Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Příprava špízů nepatří mezi vysokou gastronomii, ale možná o to víc to člověka baví. Už jste ochutnali ten s hermelínem a slaninou?

10 min.
Příprava
6 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 špízů
  • 1 ks hermelínu
  • 35 dkg anglické slaniny
  • 2 ks fenyklu
Článek

Postup

01.

Fenykl očistěte a nakrájejte na měsíčky (podobné cibuli), hermelín nakrájejte na menší kostičky.

02.

Každou kostičku hermelínu důkladně obalte ve dvou plátcích slaniny a hotový balíček poté napíchněte na špízovou jehlu tak, aby ho z obou stran kryly plátky fenyklu. Na grilu stačí nechat 6 minut a pak můžete za tepla podávat.

Neméně výborný je také pečený hermelín v alobalu.

Energetická hodnota celkem pro 1 špíz
Energie997 kJ
Bílkoviny11,14 g
Tuky18,62 g
Sacharidy7,7 g
Sůl1,45 g
SAFA9,1 g
Vláknina3,6 g
Cukry1,63 g
Související témata:

Načítám