Hlavní obsah

Tajný recept na úspory v domácnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé recepty jsou skoro jako klenoty – třeba tajemství dobré svíčkové se v rodině předává z generace na generaci. Recept na úspory by ale měli znát všichni. Jeden pro Vás máme!

Článek

Nejprve si připravte ingredience – postačí výpis z účtu a seznam položek, za které každý měsíc platíte. Nebojte se nechat si v seznamu všechno, co máte rádi, na tom se přece nevyplatí šetřit! Podívejte se raději na služby, konkrétně na elektřinu a plyn. Asi Vás nepřekvapí, že značnou částku si z Vašeho rodinného rozpočtu ukousnou právě dodavatelé energií.

Možná si myslíte, že se s tím nedá nic dělat, ledaže byste přestali topit, svítit a vařit... To Vám samozřejmě radit nebudeme. Náš recept je mnohem jednodušší a přitom Vám bude chutnat – zkuste ušetřit tak, že změníte dodavatele energií.

Na českém trhu s komoditami je spousta hráčů. Dejte si tu práci a pečlivě prozkoumejte jejich nabídky. Neskočte však po první nabídce se zdánlivě nejnižší cenou, může se za ní skrývat nějaké to „ALE“. Třeba bude snížená cena jen dočasná nebo vám dodavatel naúčtuje extra položky za služby, které ani nevyužijete. Pokud odebíráte elektřinu a plyn od různých dodavatelů, zvažte možnost zvolit si pro obojí jednoho dodavatele. Mít všechno pěkně pohromadě bývá většinou cenově výhodnější.

Aktuálně je zajímavá třeba nabídka RWE s produktem RWE Optimal, který v případě plynu i elektřiny garantuje každoroční pokles ceny. To znamená, že v příštích letech při stejné spotřebě ušetříte, dokonce každý rok o něco víc. RWE Vám nyní k této nabídce nově přidá i finanční odměnu až 2000 Kč, podrobnosti najdete na www.rwezlevnuje.cz.

Navíc na každého zákazníka čeká zajímavý dárek – originální kuchařka plná tradičních českých receptů zdarma.

Související témata:

Načítám