Hlavní obsah

Tantra: Oživí partnerskou lásku, vyléčí žárlivost i bulimii!

Foto: Thinkstock

Co nejrychleji k orgasmu? V tantrickém milování to funguje jinak. Vyvrcholení se naopak co nejvíce oddaluje a zážitek je pak o to silnějšíFoto: Thinkstock

Reklama

Sex je prima – ale může být ještě mnohem, mnohem lepší. Můžete zažívat věci, které si zatím neumíte ani představit. Tak to aspoň tvrdí ti, kteří se v tantrickém milování vyznají.

Článek

K seznámení s tantrou nepotřebujete nic, jen příjemné a nerušené místo, dostatek času, otevřenou mysl a odhodlání vyzkoušet věci, které vám ze začátku budou připadat divné a možná i směšné. A samozřejmě také partnera – i když ne vždycky. V některých fázích „výuky“ si vystačíte i sami.

Sexem ke štěstí a osvícení

Tantra je prastaré indické učení, založené na probouzení mystické sexuální hadí síly – kundalini. Podle něj dochází při tělesném spojení ke sjednocení a výměně mužské a ženské energie, ale také k propojení s vesmírem. Přestože se dnes často redukuje na návod, jak prožít několikanásobný orgasmus, původním cílem tantry je dosažení osvícení a extáze. Tělesné a duchovní se stává jedním, splývá a vzájemně se obohacuje.

Fyzická láska není fuj!

Pro Evropana je to nový a osvěžující pohled. Po dva tisíce let byl sex v křesťanské kultuře považován za něco podřadného a zvířecího, co slouží hlavně k plození dětí. A i když si to dnes už nikdo nemyslí, některé předsudky podvědomě přetrvávají. V tantře je ale všechno naopak – promyšlené stupňování tělesné rozkoše je cestou k nejvyšším metám.

Foto: Thinkstock

Doopravdy poznat sám sebe i partnera. To je podle tantry cesta k vrcholnému erotickému zážitku. Pomalé tempo je blízké hlavně ženám, muži se musí novému způsobu vnímání teprve naučitFoto: Thinkstock

Příběh ze staroindických textů vypráví o osamělém poutníkovi, který se při hledání „nejvyšší pravdy“ zřekl všech tělesných radostí. Dlouho putoval, meditoval, postil se a zdržel se rozkoší, stále se mu ale nedařilo dosáhnout duchovní koncentrace. V beznaději si lehl na břeh řeky, kam za ním přišla mladá dívka a svedla ho. A tehdy se všechny smysly poutníka probudily – sílu, kterou hledal, našel v tom, co tak dlouho odmítal.

V kurzu se všechno naučíte

Tantrický sex u nás v posledních letech získává na oblibě. Lze se s ním seznámit jak pomocí popularizujících knih a DVD, tak ve skupinových i individuálních kurzech. Rozhodně nejde o záležitost, kterou by si bylo možné osvojit za jedno odpoledne. Zájemci se nejdřív učí správnému dýchání a probouzení svého „vnitřního milence“, což není nic jiného než trénink sebepřijímání a sebeúcty. Dalším krokem je probouzení smyslové vnímavosti pomocí nejrůznějších hravých cvičení, doteků a rituálů.

Tělo jako hudební nástroj

„Naučíte se otvírat vnitřní flétnu, tajný kanál, který spojuje sexuální centrum s mozkem,“ píše lektorka tantrického milování Margo Anand ve své knize Umění sexuální extáze. Vyzkoušíte si autoerotiku a zjistíte, jak vaše tělo reaguje na různé druhy stimulace. Společně s partnerem si zkusíte vyměnit si role, ženskou a mužskou, aktivní a pasivní. Naučíte se masírovat si intimní místa, pracovat se sexuálním vzrušením a vibracemi.

Foto: Thinkstock

Tantrická masáž vám umožní prožít nejrůznější smyslové vjemy, včetně hlazení peříčkem, tření kožešinou a nahřívání lávovými kamenyFoto: Thinkstock

Odměna stojí za to

Vlastní milování je už jen třešnička na dortu, sladká odměna. V ideálním případě nedospějete jen ke strhujícímu vyvrcholení, ale i k tomu, jak orgasmus rozšířit na celé tělo a skoro libovolně ho prodlužovat.

„Ze své zkušenosti učitelky vím, že každý, kdo se tyto techniky naučí, je schopen cítit léčivé účinky extáze. Byla jsem svědkem toho, jak zážitky spojené se sexualitou zmírnily nebo odstranily nutkavou žárlivost, závislost na drogách, stydlivost, nízkou sebeúctu a dokonce bulimii,“ píše Margo Anand. „Viděla jsem, jak vztahy mezi manžely, znuděnými nejen sexuálním stykem, ale i společným životem, náhle rozkvetly v novou lásku, která dala jejich životu nový, hlubší smysl,“ dodává optimisticky.

Tak co, nezkusíte to?

Reklama

Načítám