Hlavní obsah

Nejmódnější pokrývky hlavy: Kšiltovky, stylové barety, klobouky, ale i roztomilé barevné kulíšky

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když mně žádný nesluší, ozývá se často na adresu klobouků a čepic. Letos si ovšem k jejich ignorování budete muset vymyslet lepší výmluvu. Nosí se totiž tolik různých stylů, že nebudete vědět, které začít testovat jako první. Přikloníte se k baretům, pleteným kulíškům, bekovkám, nebo módním bucket hats?

Článek

Pokud pokrývky hlavy považujete tak trochu za nutné zlo, snad vás následující tipy přesvědčí, jak skvělou stylovou tečkou umí být. Která módní varianta je vám nejbližší?

Šik barety

Módní prvenství letos patří baretům. Tuhle stylovou pokrývku hlavy najdete v nejrůznějších stylových obměnách a kromě klasiky si můžete vyzkoušet třeba i variantu koženkovou, která je méně tradiční a více cool. Super kouskem je také baret osázený flitry, který perfektně ozvláštní (pod)zimní outfit.

Bucket hats

V doslovném překladu kyblíčkové klobouky jsou obrovským hitem několika posledních sezon a nejčastěji je najdete ve vlastnictví mladší generace. Na jejich tvar je potřeba si zvyknout, bucket hats ale v sobě mají určitou roztomilost, která je stále drží ve hře. V nových kolekcích jsou častokrát zateplené beránkem.

Stylové kšiltovky

Uznáváme, že existují hřejivější pokrývky hlavy, pokud ale hledáte spíše trendy doplněk než praktický kousek, klidně noste kšiltovky i v chladnější části roku. Momentálně jsou in ty vlněné, kožené a klidně i manšestrové a skvěle se hodí ke všem ležérním outfitům.

Barevné kulíšky

Přejděme k praktičtějšímu kousku. Trendy jsou i klasické pletené čepice, které se letos extrémně vybarvily. Pokud váš šatník přetéká neutrálními nebo tmavými barvami, máte o důvod víc, proč je do své sbírky přidat. A nezapomeňte, že se pletené kulíšky nehodí jen k bundám všeho druhu, ale klidně i elegantnějším vlněným kabátům coby kontrast.

Důvěrně známé bekovky

I tenhle styl čepic budete dobře znát. Bekovky nejsou v módě ničím novým a vždy se na chvíli vrací, abychom si pak od nich zase mohly odpočinout. Letos je jejich sezona, takže pokud vás baví, směle do nich.

Balaclava neboli kukla

Je nám jasné, že při pohledu na ně většina z vás pozvedne nedůvěřivě obočí, tento trend vám ale nemůžeme zatajit. V loňském roce přišla do módy balaclava, což je v podstatě módní termín pro kuklu. Ta ovšem neslouží k zimním sportům, ale je považována za plnohodnotnou součást outfitu. Jedno se jí ale musí nechat – v zimě musí být opravdu velmi příjemná.

Klobouk Fedora

Tyhle klasické klobouky letos stojí trochu bokem, ani s nimi ale samozřejmě chybu neuděláte. Plstěné Fedory s charakteristickou prohlubní se skvěle hodí k nadčasovým outfitům a do podzimního šatníku vyloženě pasují.

Načítám