Hlavní obsah

Tenhle chlap vám zlomí srdce aneb 5 signálů, na které pozor!

Foto: Profimedia

Existují určité známky toho, že to s vámi váš přítel nemyslí vážně. Nepodceňujte jeFoto: Profimedia

Reklama

Nějaký čas spolu randíte, ale stále je to vztah plný nejistot a neurčitostí. Je to on, nebo jen další chlap, který vám zlomí srdce? Vsaďte na svou intuici a všímejte si varovných signálů.

Článek

Zpočátku je to vždy o vzájemném oťukávání, poznávání, zjišťování, jestli spolu vydržíte déle než měsíc či dva. Jak ale včas poznat, že tenhle muž není ten, s nímž spojíte svůj život? Odborníci dali dohromady několik známek toho, že spíš než o vaši životní lásku jde o muže, který si s vámi jen tak pohrává. Tohle je 5 věcí, které nevěstí nic dobrého.

1. To je Jana

Kamkoli přijdete, ochotně vás představí, ale vždy jen velmi obecně – „to je Jana“. Žádné „ to je moje přítelkyně Jana“, prostě jen vaše jméno. „Pokud vás partner představuje neutrálně, věřte tomu, že o vás neutrálně i smýšlí,“ tvrdí koučka partnerských vztahů Hana Wolf ze Školy pro ženy.

Každý normální chlap si totiž „svoje území“ pečlivě střeží. „Muž, kterému na vás záleží, nedopustí, aby si byť jen podvědomě pustil jiného samce do svého rajonu. Dá tak každému znát, že právě vy tu jste s ním,“ vysvětluje Hana Wolf.

Foto: Profimedia

Po určité době by mělo přijít seznámení s rodičiFoto: Profimedia

2. Jeho rodina je tabu

Pokaždé, když se koná nějaká sešlost jeho rodiny, mávne rukou a odbude vás větou typu: „To by tě stejně nebavilo, znáš ty nudný rodinný oslavy?“ Pokud jste spolu pár týdnů, je přirozené, že vás hned netahá mezi své nejbližší. Ale jestliže se scházíte třeba už půl roku, je to důvod, proč zpozornět.

Z nějakého důvodu vás nechce pustit do svého hlubšího světa. Možná je jeho rodina problematická a on vás tím nechce zatěžovat, ale také to může být reakce na to, že s vámi skutečně do budoucna moc nepočítá. Zavírat před tím oči se nevyplácí a koneckonců, i kdyby byla jeho rodina plná šílenců, máte-li být součástí jeho života, i s tím se budete muset vypořádat.

3. Absence plánů

Nikdo po něm nechce, aby po pár měsících randění plánoval, jak si spolu pořídíte velký dům a ten zaplníte kupou dětí. Na tohle je opravdu potřeba čas, navíc muži zpravidla takhle dopředu neuvažují. Ale pokud se mu nechce mluvit ani o tom, kam vyrazíte za dva měsíce na dovolenou, nebo jestli s vámi půjde na kamarádčinu svatbu, která se koná za čtvrt roku, buďte ve střehu. I ve vztahu v začátcích by měla panovat jakási víra, že i za pár měsíců budete spolu.

Foto: Profimedia

Nezajímá ho, co budete dělat za týden, za měsíc nebo za rok? Možná s vámi svoji budoucnost nespojujeFoto: Profimedia

4. Takové to bylo

Zpozorněte také ve chvíli, kdy váš partner velmi často mluví o své minulosti. O tom, jaká byla jeho ex, v čem se váš vztah tomu předešlému podobá, v čem je naopak jiný. Jaká jste vy, jaká byla ona.

„Stále mluví o svých bývalých láskách, stále srovnává, hledá zážitky v minulosti? Prostě není tady a teď s vámi. Možná nemá uzavřenou minulost, současný vztah má jen na oko nebo v něm prostě není ještě ukotvený. Nedovolte, aby byl vedle vás muž, co mluví jen o minulosti, a vy nikde. Může vás pak pěkně bolet srdce,“ varuje psychoterapeutka Lucie Mucalová.

5. Můj dům, můj hrad

Už spolu nějaký čas chodíte, pravidelně spolu trávíte večery, přespáváte jeden u druhého. Ale vaše byty se vůbec neprolínají, nic si u sebe nenecháváte. On vám nenabídne, že vám uvolní foch ve skříni, abyste tam mohla mít alespoň pár kousků náhradního oblečení. A když odchází on od vás, odnáší si sebou i zubní kartáček.

Nemusí to ale být jen jeho chyba, možná máte oba podvědomý strach zakořenit. Ale pokud vy cítíte, že byste chtěla víc, mluvte o tom, dejte mu to najevo. Pokud o vás má opravdový zájem, nebude o vás chtít přijít kvůli jednomu šuplíku s vašimi věcmi a naopak. A jestli zájem nemá, alespoň se to mezi vámi včas vyjasní.

Zažily jste něco podobného? Jaké další varovné signály vás napadají?

Reklama

Načítám