Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kombinace pancetty a smetany s cibulí a česnekem je geniální. Kromě jiného ladí s těstovinami. Posypte je petrželkou a chcete-li, přidejte navrch parmazán.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce listové petržele
  • 200 g pancetty
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml smetany ke šlehání
    7
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, pancettu na kostičky nebo nudličky. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém zprudka orestujte cibuli a pancettu dokřupava. 

02.

Do pánve nyní dejte scezené těstoviny, utřený česnek a smetanu, osolte, opepřete a promíchejte. Podávejte posypané čerstvou petrželkou.

Načítám