Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Bulvový fenykl je skvělá lahůdková zelenina, která stojí rozhodně za vyzkoušení. Výborný je třeba právě s těstovinami a rajčátky.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 dl bílého vína
    12
  • 2 bulvy fenyklu
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 5 g soli a pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Fenykl a cibuli očistěte a nakrájejte na tenké měsíčky. V pánvi rozehřejte olivový olej a cibuli a fenykl na něm krátce orestujte. 

02.

Přidejte cherry rajčátka, osolte, opepřete a přelijte bílým vínem, které nechte zredukovat na polovinu. Směs promíchejte s těstovinami a nasekaným koprem i natí z fenyklu a servírujte.

Načítám