Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Hovězí nudličky ze svíčkové na červeném víně je luxusní masová směs. A pochutnáte si na ni třeba i s bagetou.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 200 g hovězí svíčkové
  • 2 ks červené cibule
  • 200 ml červeného suchého vína
    12
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi rozehřejte olivový olej, do kterého vložte najemno nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájené maso a vše orestujte mírně dohněda. Zalijte 1 dl vína, které nechte za stálého míchání odpařit. Přilijte další 1 dl vína a znovu nechte částečně odpařit. Směs osolíe a promíchejte s těstovinami.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 075,68 kJ
Bílkoviny21,13 g
Tuky11,2 g
Sacharidy75,6 g
Sůl0,15 g
SAFA2,65 g
Vláknina3,96 g
Cukry5,1 g

Načítám