Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Překvapte rodinu a roštěnky poduste netradičně s mátou a zelenými fazolkami. Skvělé jsou s těstovinami a parmazánem.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 200 g fazolových lusků
  • 1 trochu soli
  • 2 lžíce parmazánu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 300 g hovězí roštěné
  • 1 hrst čerstvé máty
  • 1/4 lžičky pepře barevného mletého
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na cca 1 cm silné plátky, opepřete, z obou stran potřete olejem, dejte do uzavíratelné nádoby a dvě hodiny nechte zakryté v pokojové teplotě odležet. Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody a uvařte je na skus. 

02.

Mezitím rozehřejte pánev, na které zprudka orestujte roštěnky. Přidejte fazolky a mátu, promíchejte, podlijte trochou teplé vody, osolte a přikryté 15 minut poduste. V případě potřeby můžete ještě přidat trochu vody. 

03.

Pak maso z pánve vyjměte a odložte stranou. Do pánve vmíchejte těstoviny a barevný pepř a promíchejte. Plátky roštěnky nakrájejte na nudličky, promíchete s těstovinami a posypte vše parmazánem.

Načítám