Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Jestli si myslíte, že k uzenému a zelí se hodí jenom knedlíky nebo halušky, tento recept vás zaručeně vyvede z omylu.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g těstovin
    1
    3
  • 250 g kysaného zelí
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 300 g uzené krkovice
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V pánvi na rozehřátém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli a na malé kostičky nakrájené uzené maso dozlatova. Přidejte kysané zelí, osolte, podlijte vodou a duste asi 15 minut. 

02.

Mezitím si těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Směs promíchejte s uvařenými těstovinami a servírujte posypané nasekanou petrželkou.

Načítám