Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vepřová panenka je křehká a šťavnatá, tedy pokud ji nevysušíte. Pečte ji proto raději vcelku, a pak ji nakrájejte na menší kousky.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 400 g vepřové panenky
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 5 ks cherry rajčat
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 ks lilku
  • 100 g mladých hráškových lusků
Článek

Postup

01.

Troubu si předehřejte na 120 °C. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém z obou stran zprudka opečte vepřovou panenku ze všech stran. Cibuli oloupejte, rozpulte a rozdělte na jednotlivé plátky a také ji osmahněte. Opečenou panenku a cibuli dejte do zapékací mísy a vložte na 10 - 15 minut do vyhřáté trouby.

02.

Mezitím si ve vroucí osolené vodě podle návodu uvařte těstoviny.

03.

Na středně velké kousky nakrájený lilek a hráškové lusky postupně orestujte na troše oleje. Panenku vyjměte z trouby, nechte 10 minut odpočívat a poté ji osolte a opepřete.

04.

V míse si promíchejte scezené těstoviny se zeleninou, přidejte nakrájená cherry rajčátka, papriku, čerstvou rukolu a nakrájené maso a cibuli. Dle chuti osolte a opatrně promíchejte.

Načítám