Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Těstoviny se slaninou a brynzou jsou rychlovka, inspirovaná tak trochu haluškami, ale těstoviny jsou zapečené. Můžete použít i libové uzené.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
    1
    3
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 ks cibule
  • 300 g anglické slaniny
  • 250 g ovčí brynzy
    7
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte na skus. V pánvi na olivovém oleji krátce orestujte nadrobno nakrájenou cibulku a kostičky uzeného masa. Promíchejte je s těstovinami a nasekanou bazalkou, osolte, opepřete a dejte do vymazané zapékací mísy. Posypte rozdrolenou brynzou a zapečte.

Načítám