Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pancettu, žampiony a šalotku s těstovinami jsme tentokrát doplnili o lusky cukrového hrášku. Stačí je krátce prohodit s česnekem na olivovém oleji a podávat s parmazánem. Zkuste to také tak!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 2 ks šalotky
  • 150 g žampionů
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce parmazánu
  • 150 g pancetty
  • 1 hrst lusků cukrového hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Sceďte je a trochu vody si nechte stranou. Pancettu a šalotku nakrájejte nadrobno, houby na plátky a obojí krátce zprudka orestujte na trošce olivového oleje. 

02.

Přidejte utřený česnek a očištěné lusky, osolte, opepřete a krátce orestujte dokřupava. Podlijte vývarem, promíchejte s těstovinami a podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Reklama

Načítám