Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Houbová sezona ještě nekončí! Využijte letošní úrody do lahodné smetanové omáčky s houbami, sušenou šunkou a bílým vínem. Tyhle chutě se prostě neomrzí!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
    1
    3
  • 500 g čerstvých hub
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • 120 g sušené šunky
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
    12
  • 50 ml smetany na vaření 33%
    7
  • 100 g parmazánu
    7
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na rozpálenou pánev s olivovým olejem dejte zvolna opékat červenou cibuli, pokrájenou na půl kolečka. Když zesklovatí, přidejte posekaný česnek a houby na plátky a společně opékejte, dokud houby nezačnou krásně vonět.

02.

Pak přidejte tymián a sušenou šunku na proužky, celou směs promíchejte, zalijte bílým vínem a nechte zvolna probublávat. Když se alkohol vypaří a tekutina zredukuje na polovinu, zalijte směs smetanou, provařte a smíchejte s těstovinami, uvařenými podle postupu na obalu.

03.

Celé jídlo důkladně promíchejte, osolte, opepřete, vmíchejte parmezán a podávejte.

Příště k těstovinám přidejte houby se slaninou.

Související témata:

Načítám