Hlavní obsah

Zeleninová směs s artyčokem

Hodnocení:
(1)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Zahlédli jste v obchodech velkou zelenou růžici jménem artyčok a říkali jste si něco jako „co jde z něčeho takového vůbec uvařit? Tak to vás překvapí, že tahle rostlinka je nejen super parťákem na grilování, ale i účinnou drogou!

Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g filetu z lososa
  • 2 citrony
  • 1 snítka kopru
  • 4 artyčoky
  • 1 paprika
  • 1 lilek
  • 12 cherry rajčat
  • 1 cuketa
  • sůl
  • pepř
  • 2 červené řepy
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa 8%
  • olivový olej
  • 1 hrst rukoly
Článek

Postup

Krok 1: Čerstvé artyčoky pořídíte ve specializovaných obchodech se zeleninou, 1 kus (tedy na 1 porci) vás přijde přibližně na 50 korun. Zajímavé je, že z velké růžice odkrajujete opravdu velkou část, dokud vám nezbude jen lahodné srdíčko. Okrájejte artyčok a nechte ho 10 minut vařit v citronové vodě. Řepy nechte ve slupce a vařte je 30–40 minut doměkka ve vodě s octem, cukrem a solí. Poté je nechte vychladnout.

Krok 2: Ostatní zeleninu, tedy papriku, lilek, rajčátka a cuketu, nakrájejte na opravdu malé kostičky a na kapce olivového oleje je krátce opečte.

Krok 3: Zeleninou pak naplňte nachystané „kalíšky“ z artyčoků a dejte je společně s lososem, pokapaným citronovou šťávou, na 10 minut na gril (nebo do trouby při 200 stupních Celsia).

Foto: Ondřej Hošt

Krok 4: Teď zbývá už jen řepy proměnit v carpaccio – nakrájejte je na velmi tenké plátky, přidejte k nim rukolu, zakapejte olivovým olejem a podávejte spolu s lososem se snítkou kopru a plněnými artyčoky. Dobrou chuť!

ynezorPumanzeSaNyknalC
15. 8. 2012

Reklama

Sdílejte článek