Hlavní obsah

To nej z nových módních kolekcí: V čem budete na jaře trendy

Foto: Orsay

Foto: Orsay

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně jsou tu! Nové jarní kolekce se hlásí o slovo, a proto vás už pomalu navnadíme na hlavní trendy této sezony. Seznamte se s kousky, v kterých budete in. Co se bude nosit?

Článek

Nemůžete se dočkat sluníčka a krásného počasí, abyste odhodily prošívané bundy i kalhoty a odhalily kotníky v oblíbených teniskách? Pak vězte, že je načase ponořit se do šatníku a prozkoumat, zda vám nechybějí nové svěží kousky, které jej oživí. Proto vám přinášíme inspiraci z aktuálních kolekcí. Co na vás čeká v obchodech?

1. Šaty s šátkovým potiskem

Scarf print neboli šátkový potisk je trend číslo jedna, který se v menší míře objevil už v předešlých kampaních. Na jaře si ho užijete především na elegantních šatech v různých délkách i na sukních s asymetrickým zakončením.

Foto: Archiv firmy

Na foto: šaty, 1199 Kč; kabát, 1699 Kč; balerínky, 699 Kč; vše OrsayFoto: Archiv firmy

2. Nový denim

I džínovina prochází v módním světě určitým vývojem a změnami – na jaře se v obchodech setkáte s džínovými kousky v pastelových barvách a s opraným denimem, který vám nápadně připomene dobu „plísňáčů“. Buďte odvážné a nebojte se ani looku zvaného denim on denim, někdy také double denim, což znamená, že si obléknete dva džínové kousky (pro začátek stejného odstínu).

Foto: Archiv firmy

Na foto: bunda, 999 Kč; džíny, 899 Kč; brýle, 499 Kč; vše ReservedFoto: Archiv firmy

3. Kostýmek à la Chanel

Elegantní, stylový a velmi šarmantní. Takový je tvídový kostýmek ve stylu, jaký nosila a proslavila Coco Chanel (†87). Od té doby je znamením ženskosti. Proto jsou k němu ideální lodičky či sandálky, ovšem trochu ležérnosti i mladistvosti mu dodají trendy bílé tenisky.

Foto: Archiv firmy

Na foto: sako, 5490 Kč; sukně, 3490 Kč; obojí Pietro FilipiFoto: Archiv firmy

4. Neotřelý trenčkot

Trečkot je neuvěřitelně praktický a nadčasový kousek, který se objevuje ve všech jarních kolekcích. Pokud jste však nikdy nepřišly na chuť klasickým béžovým modelům, určitě zkuste vsadit na jiné barvy. Tento krasavec v pastelově modrém odstínu „dusty blue“ bude sázkou na jistotu.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kabát, 2199 Kč, LindexFoto: Archiv firmy

5. Hadí vzor

Že zvířecí potisky ovládly poslední dobou světová přehlídková mola i běžné konfekce, nelze přehlédnout. A budete se s nimi potkávat i nadále. A zvíře, které bude na jaře na vrcholu? Had!

Foto: Archiv firmy

Na foto: propínací šaty, 2995 Kč, Massimo DuttiFoto: Archiv firmy

6. Barevný kostým

K jaru patří výrazné a veselé barvy – šatníku dodají nový náboj a energii. Proto si pořiďte alespoň jeden originální kousek, v němž oslníte okolí. My doporučujeme vsadit na lehký kostým ze saténové tkaniny s jemným květinovým vzorem.

Foto: Archiv firmy

Na foto: New Yorker, info o ceně brzy v obchodechFoto: Archiv firmy

7. Neonky jsou zpět

Možná vás to překvapí, ale po menší odmlce slaví další návrat neonové barvy. Můžete je zakomponovat do stávajících outfitů a oživit jimi svůj minimalistický styl, nebo vyrazit na party v neonových šatech. A určitě tyto barvy oceníte na letních festivalech.

Foto: Archiv firmy

Na foto: neonová vesta, 799 Kč; kostkovaná vesta, 1299 Kč; cyklistické legíny, 599 Kč; kabelka, 1599 Kč; kožené sandálky, 1399 Kč; vše ZaraFoto: Archiv firmy

8. Proužkované kalhoty

Budou slušet mladším i starším generacím a rozhodně se jich nemusejí bát ani ženy s plnoštíhlou postavou, neboť proužky jsou v tomto případě svislé – všechny se v nich budou cítit pohodlně. Nejlépe si budou kalhoty rozumět s bílým topem i halenkou a džínovou bundou či delším kardiganem. Obout k nim lze tenisky, mokasíny i pantoflíčky.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty, 499 Kč, H&MFoto: Archiv firmy

9. Cyklistické bermudy

Tenhle trend krátkých kalhot nad kolena rozhodně není pro každého. Cyklistické legíny či bermudy, které jsou in, lze označit za kontroverzní módní kousek, který bude většině žen připadat spíše jako výstřelek... Ale měly byste je vzít alespoň na vědomí: volnější bermudy s košilí ve stejném designu jsou docela přijatelná varianta, co myslíte?

Foto: Archiv firmy

Na foto: košile, 899 Kč, bermudy, 999 Kč; obojí MangoFoto: Archiv firmy

10. Elegantní doplňky

A nesmíme opomenout ani elegantní doplňky, mezi nimiž bude v nové sezoně hrát prim šátek. Ať už ho uvážete na krk, na zápěstí, místo pásku, jako ozdobu na kabelku, nebo po francouzsku kolem hlavy, rozhodně to bude znamení, že se v módě vyznáte.

Foto: Archiv firmy

Na foto: sluneční brýle, 329 Kč; šátek, 199 Kč; kabelka, 599 Kč; vše MohitoFoto: Archiv firmy

Jaký kousek by se líbil vám?

Reklama

Načítám