Hlavní obsah

Tohle nosit nechceme aneb Nejhorší módní trendy roku 2018

Foto: Paranamir, Shutterstock.com

Foto: Paranamir, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé módní trendy přicházejí rychle a stejně rychle i mizí, naštěstí! A protože konec roku je za dveřmi, připravili jsme pro vás přehled těch nejhorších. Tady se opravdu neinspirujte!

Článek

O bizarní trendy není v módě rozhodně nouze. Touha zaujmout na Instagramu je někdy mnohem větší než soudnost nebo vkus. Proto letos světlo světa spatřily hrůznosti jako nehty ve tvaru zubů nebo obočí jako rybí ocas (pokud se chcete pobavit, najděte si na internetu „fishtail brows“ a „tooth nails“). Je jasné, že tyhle nápady mají jediný účel – nasbírat lajky na sociálních sítí.

Avšak to, co jsme mohli vidět na módních přehlídkách 2018, je také dost příšerné. Vybrali jsme nejhorší trendy z módy i krásy, které hýbaly světem jak na přehlídkovém mole, tak i na sociálních sítích, a které rozhodně nosit nechceme. Nebo vy ano?

Cyklistické šortky do města

Trend cyklistických šortek se začal na blogerkách a celebritách objevovat koncem léta. Mysleli jsme si, že to skončí jen u fotek na Instagramu. Co se ale nestalo, v některých obchodech je seženete ještě teď. My si dokážeme představit jen jedno jejich využití – na kolo.

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashian (38) často předvádí modely podle posledních trendů, tohle byl jeden z nichFoto: Profimedia.cz

Kačenkové podpatky

Upřímně, měl vůbec někdo tyto podpatky v lásce? Byl to takový kompromis mezi tím, když se vám nechtělo chodit na vysokých podpatcích, ale zároveň by ploché kecky taky nebyly to pravé. Módní influencerky se s nimi vytasily na podzimních týdnech módy, takže ať chceme nebo ne, tahle velikost podpatků je zase zpět. Ne tedy, že by někdy úplně vymizely, jen se bůhvíproč znovu zařadily na výsluní trendů.

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle na newyorském týdnu módy letos v záříFoto: Profimedia.cz

Šperky z mušlí

Rok 2018 přinesl také trend mušličkových náhrdelníků, které vypadají přesně jako ty, které jste si před deseti lety vozily z Makarské riviéry. Těžko říct proč, jak a kdy si našly cestu na instagramové výsluní. Samozřejmě najdete i návrháře, kteří je budou prodávat za vysokou cenu kvůli tomu, že jsou designové, ručně dělané a vykládané zlatem. Ale ty samé seženete za 10 euro právě někde na riviéře. Být stylová nikdy nebylo snazší a levnější! Děkujeme, ale nechceme.

Foto: Profimedia.cz

Mušličkové náhrdelníky se objevily už na přehlídce Prady minulý rok, svůj boom zažívaly ale hlavně letos v létě. Oblíbila si je i světoznámá fashion blogerka Chiara Ferragni (31)Foto: Profimedia.cz

Latex je in

Kůže se letos na podzim vrátila v nejlesklejší podobě. V obchodech můžete vídat sukně i kalhoty z latexu nebo lakované kůže a celebrity se objevují  v těsných latexových šatech. Zatímco kůže v nelesklém provedení působí ve správně poskládaných outfitech sofistikovaně a luxusně, tahle varianta je pravým opakem. Souhlasíte?

Foto: Profimedia.cz

Modelka Doutzen Kroes (33) vyrazila v lesklém outfitu na afterparty po předávání módních cen „The Fashion Awards“ v Londýně, které se konalo 10. prosinceFoto: Profimedia.cz

Rozmazaná rtěnka

Na módních přehlídkách se letos objevil make-up, kterému dominovaly rty, ale místo perfektně vykreslených kontur měly modelky rtěnku rozmazanou. „Smugged lips“ nebo „blurred lips“ začaly, a snad i skončily, jen na přehlídkovém mole. Líbí se nám, že opadá touha po dokonalosti, ale co je moc, to je moc.

Foto: Profimedia.cz

Zákulisí přehlídky pro podzim/zimu 2018 značky ErdemFoto: Profimedia.cz

Khaki kombinéza

Overaly jsou úžasným kouskem šatníku, který unosíte na všechny druhy akcí. Na newyorském týdnu módy jste mohly vidět hlavně ty v khaki barvě, které připomínají pracovní kombinézu. Ať se snažíme jak se snažíme, nic lichotivého na nich nenacházíme, tudíž jim nepředpovídáme dlouhou budoucnost.

Foto: Archiv firmy

Pokud je to váš šálek kávy, khaki kombinézu seženete například v Zaře za 1599 KčFoto: Archiv firmy

Spacák místo bundy

Oceňujeme, že jedním z největších trendů podzimu a zimy pro rok 2018 jsou objemné prošívané bundy, které jako jediné opravdu zahřejí. Na přehlídkách i v obchodech najdete i ty, které vypadají jako z jiné dimenze anebo jako byste na sebe navlékly spacák. A to není to pravé ořechové. Tyhle kabáty si mohou dovolit opravdu jen ženy s velikostí maximálně 36, a ani na nich to nebude vypadat příliš dobře.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z modelů na newyorském týdnu módy, který proběhl v záříFoto: Profimedia.cz

Jaký trend štve vás? Napište nám!

Reklama

Načítám