Hlavní obsah

To nejhorší, co můžete ve společnosti mužů udělat? Sedět bez hnutí!

Foto: Ollyy, Shutterstock.com

Jste stále single? Poradíme vám, jak to změnit!Foto: Ollyy, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Upravené vlasy, prvotřídní líčení, dokonalá vůně i oblečení. Říkáte si, že už to ani nemůže být lepší, ale tak proč vás neosloví žádný muž? Tohle je to nejzásadnější, co musí vědět každá single žena!

Článek

Seznam trapasů, které může člověk způsobit na schůzce, je téměř nekonečný. Loket na stole, brada opřená o dlaň, zatínání pěstí, mačkání rukou, svírání skleničky, kousání nehtů (je zajímavé, že většina lidí si okusuje nehty na palcích více než na ostatních prstech) a tak dále. Jenže do téhle pokročilejší fáze se vůbec nemusíte dostat. Víte, jaká faux pas brání každému muži, aby se k vám byť jen přiblížil?

Splynutí s nábytkem

Britská seznamovací a sexuální guru Tracey Cox, která je specialistkou na řeč těla, považuje za jeden z velkých prohřešků nehybnost. V podstatě se jedná o to, že jste natolik statičtí, až si vás ostatní pletou s věšákem. A to je špatně!

„Pro zajímavé, akční a úspěšné lidi je příznačný pohyb. Řada nesmělých, nervózních, nejistých jedinců stojí velmi nehybně,“ objasňuje expertka a poukazuje na to, že patříte-li k těmto večírkovým a barovým „inventářům“, jakýkoli pohyb pro vás bude znamenat výrazný pokrok.

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Úsměv je zárukou úspěchu, a vůbec nevadí, že sedíte samy, právě naopakFoto: GaudiLab, Shutterstock.com

Jak se v davu neztrácet?

„Rozhodně si procvičujte a pilujte pozitivní tělesné projevy, gesta a postoje, které působí přátelsky, ale pozor, ani ty vás nezachrání, pokud si vyberete jednu pozici a v ní nehybně setrváte po celý večer. Proč si nenacvičit hned tři různé varianty držení rukou, sezení či stání? Budete mít možnost vybrat si a střídat postoje, působit uvolněnějším, sebevědomějším a přirozenějším dojmem,“ nabádá Tracey Cox. Takže, co můžete zkusit?

Jako první se zaměřte na sklon hlavy. Pokud ji nakloníte na stranu a dopředu, navíc si odhrnete vlasy a odhalíte značnou část krku (tedy důvěrnou zónu), vyšlete do společnosti signál o připravenosti k flirtu. Stejného účinku docílíte i hrátkami s oblečením. Odkládání vrstev, rozepínání knoflíků či lehké vyhrnutí sukně. To všechno v mužích probouzí naději na seznámení. Díky těmto gestům působíte přátelštěji – a nikoho neodrazujete.

Malý posun – velký výsledek

Obecně ženský zájem prozrazuje i ovinutí jedné nohy kolem druhé a opření chodidla o zadní stranu lýtka nebo o kotník, dále překřížené nohy, jedna se pohupuje nahoru a dolů, či chodidlo zpola vyzuté z boty. Vyberte si něco z tohoto seznamu a postupně trénujte před zrcadlem. Do té doby, než vám gesta tak říkajíc přejdou do krve. Následně ke svému novému já můžete přidat i další, velmi účinnou flirtovací zbraň. Smích.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Pokud chcete zaujmout muže, neměly byste být strnulé a nehybnéFoto: nd3000, Shutterstock.com

Rada, která nepotřebuje dodatek

„Nejhlasitěji a nejdéle se zpravidla smějí vizuální jedinci. Zřejmě z toho důvodu jsou nejuvolněnější, neboť minuta nepřetržitého smíchu vás zbaví stresu na dalších 45 minut. Proto jsou také maximálně atraktivní – veselost a schopnost rozesmát ostatní jsou klíčové složky sexuální přitažlivosti,“ ještě upřesňuje sexuoložka ve své knize Superflirt s tím, že důležité je hlavně to, abyste z pohybů nedělali zbytečnou „kovbojku“.

Řeč těla je složitá věda, která dovede odhalit skryté motivy, ale není neomylná. „Spoléhejte se na zdravý rozum a přeberte si, zda vám sdělení vyplývající z gest a pohybů připadají logická,“ uzavírá. Takže, co budete pilovat ze všeho nejdřív?

A proč se muži bojí právě vás?

Související témata:

Načítám