Hlavní obsah

Toast s jablky a ostružinami

Hodnocení:
(20)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Spíše než recept vám dnes nabízíme tip či nápad na bleskovou letní večeři. Ostružiny se musejí po sběru rychle zpracovat, tak zatímco vy budete připravovat marmelády a sirupy na zimu, nechte děti, ať si s tímhle rychlým toastem poradí samy. Uvidíte, jak jim bude chutnat!

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 8 plátků bílého toastového chleba
  • 2 jablka
  • 1 hrst ostružin
  • 80 g másla
  • 1 špetka skořice
  • 1 lžíce hnědého cukru
Článek

Postup

Krok 1: Opláchněte ostružiny a nechte je pořádně okapat. V malé misce promíchejte změklé máslo se skořicí a cukrem. Máte-li ovoce vyzrálé a sladké, cukr použít nemusíte.

Krok 2: Nechte předehřát toaster. Větší částí skořicového másla potřete čtyři plátky toastového chleba.

Krok 3: Omyjte jablka, rozčtvrťte je a odstraňte jádřince. Čtvrtky jablek nakrájejte na tenčí plátky a rozdělte na namazané toasty. Přidejte pár ostružin a přiklopte zbývajícími krajíčky chleba. Zbytkem másla potřete vrchní stranu toastů.

Krok 4: Opékejte asi tři minuty, až se toasty spojí a získají zlatohnědou barvu.

Tip: Když k horkým toastům přidáte kopeček dobré vanilkové zmrzliny a ozdobíte je snítkou máty, můžete je bez rozpaků servírovat jako dezert.

Jestli si hodláte toasty pořádně užít, případně ohromit hosty, upečte si domácí toastový chléb.

ynezorPumanzeSaNyknalC