Hlavní obsah

Toasty s čokoládou a banánem

Hodnocení:
(5)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
8 minut
Náročnost
nízká

Nedokážete si představit ráno bez sladké snídaně? Ale na palačinky už nemáte čas? Upečte si rychlé francouzské toasty s čokoládou a banánem.

Ingredience pro:
2 porce
  • 4 plátky bílého toastového chleba
  • 1/2 banánu
  • 50 g čokolády
  • 2 vejce
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 25 g másla
Článek

Postup

Krok 1: Čokoládu nalámejte na kousky a nechte ji rozpustit.

Krok 2: Banán rozmačkejte vidličkou a smíchejte ho s uvařenou čokoládou. Směsí potom od kraje ke kraji namažte dva plátky bílého chleba a přiklopte je nenamazanými plátky.

Krok 3: V míse smíchejte vajíčka, zakysanku (nebo šlehačku), vanilkový extrakt a javorový sirup.

Krok 4: Na pánvi rozehřejte opravdu maličký kousek másla, stačí, aby byla její plocha mastná, nic víc.

Krok 5: Toasty opatrně obalte ve vejcích a následně z každé strany asi minutu osmažte na másle. Vyjměte je, rozřízněte na trojúhelníčky a podávejte ideálně ještě horké. Mňam!

Pokud vás děsí v této variantě množství kalorií, rozhodně vyzkoušejte francouzský vanilkový toast s medovým jogurtem, vhodný pro ty co se snaží nějaké to kilo shodit.

ynezorPumanzeSaNyknalC