Hlavní obsah
4,0
(5)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nedokážete si představit ráno bez sladké snídaně? Ale na palačinky už nemáte čas? Upečte si rychlé francouzské toasty s čokoládou a banánem.

15 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 plátky světlého toastového chleba
  • 1/2 ks banánu
  • 50 g mléčné čokolády
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 25 g másla
Článek

Postup

01.

Čokoládu nalámejte na kousky a nechte ji rozpustit.

02.

Banán rozmačkejte vidličkou a smíchejte ho s uvařenou čokoládou. Směsí potom od kraje ke kraji namažte dva plátky bílého chleba a přiklopte je nenamazanými plátky.

03.

V míse smíchejte vajíčka, zakysanku (nebo šlehačku), vanilkový extrakt a javorový sirup.

04.

Na pánvi rozehřejte opravdu maličký kousek másla, stačí, aby byla její plocha mastná, nic víc.

05.

Toasty opatrně obalte ve vejcích a následně z každé strany asi minutu osmažte na másle. Vyjměte je, rozřízněte na trojúhelníčky a podávejte ideálně ještě horké. Mňam!

Pokud vás děsí v této variantě množství kalorií, rozhodně vyzkoušejte francouzský vanilkový toast s medovým jogurtem, vhodný pro ty co se snaží nějaké to kilo shodit.

Reklama

Související témata:

Načítám