Hlavní obsah

Tohle je 5 situací, kdy můžou být nevěrné i největší puritánky

Foto: gpointstudio, shutterstock.com

Nikdy byste to do nich neřekli, ale i ty nejpočestnější ženy jsou schopné nevěryFoto: gpointstudio, shutterstock.com

Reklama

Říkaly si, že ony by nikdy partnerovi nezahnuly. Že nevěra je něco, co odmítají a odsuzují. Že ony by svůj vztah něčím takovým nikdy neohrozily. Přesto podlehly! Jsou totiž situace, kdy se jí dopustí i největší puritánky.

Článek

Nikdy neříkej nikdy. A platí to i u nevěry. Můžete ji odmítat, jak chcete, přesto se nakonec můžete ocitnout v roli záletné partnerky. Život totiž není černobílý a tohle je pět krizových situací, kdy se nevěry velmi často dopouští i ženy, od kterých byste to absolutně nečekali.

1. Konec mateřské

Poslední tři roky byly doma s dítětem, plnily veškeré jeho potřeby, nebyly ani tak ženy, jako spíš matky. Najednou ale mateřská končí a ony se vracejí do „velkého světa“.

Místo odříkávání říkanek pro nejmenší hovoří s kolegy, je kolem nich spousta „normálních“ lidí, z kabelky jim nepadají plenky ani svačinky, tepláky a trička od přesnídávek vyměnily za kostýmky a šaty. A z toho se jednomu zatočí hlava. „Žena na mateřské se cítí primárně jako matka, a tak ji leckdy vnímá i partner. Když jde pak zpět do práce, je víc ženou sama za sebe. Přijde si atraktivnější sama sobě i okolí,“ říká koučka partnerských vztahů Kateřina Matláková ze Školy pro ženy.

A pak už vlastně stačí jen malá nespokojenost doma, pocit, že partner její přitažlivost nevnímá, a naopak cizí muž, který ji oceňuje.

Foto: Photographee.eu, shutterstock.com

Konec mateřské a návrat do světa dospělých je jedním z krizových obdobíFoto: Photographee.eu, shutterstock.com

2. Emoční rozpoložení

Ostřejší hádka, neshoda doma nebo nějaké trápení (nemoc či smrt rodičů, neshody se šéfem v práci…). Tohle negativní emoční rozpoložení je ideálním stavem pro milostný úlet. „Říká se, že smutek je jedním z nejsilnějších afrodiziak. Když v lidech hýří přílišné emoce, jednou z účinných cest, jak je zkrotit, je soustředit se na vlastní tělo. A přesně to se při sexu s novým protějškem, kdy s vámi cloumá pobláznění, děje. Je proto přirozené, že podobné situace patří z hlediska nevěry ke krizovým,“ tvrdí psychoterapeutka Barbora Sedláková.

Obzvlášť pak ve chvílích, kdy oficiální partner není nablízku, nemá na vás čas nebo mu chybí porozumění pro vaši bolest.

3. Opilost

Jsou to všechny ty vánoční večírky, podnikové mejdany, rozjařené dámské jízdy. Když se to s alkoholem přežene, nemusí to bohužel skončit jen nepříjemnou kocovinou druhý den, ale také nevěrou. „V opilosti mysl vnímá realitu zkresleně, spousta lidí si připadá mladší, atraktivnější, navíc nad sebou člověk snadno ztrácí kontrolu. Právě v opilosti často k nevěrám dochází,“ potvrzuje Barbora Sedláková.

Foto: Stas Ponomarencko, shutterstock.com

Vzrušení z neznámého, pocit, že jste ta nejkrásnější žena na světě. Když vám tohle někdo dá, jde jen o krůček k nevěřeFoto: Stas Ponomarencko, shutterstock.com

4. Změna zaměstnání

Nová firma, kolegové, šéf. Vše je neokoukané, lákavé, zajímavé a vlastně sexy. Obzvlášť pak, pokud se přesouváte z malé společnosti do velké, kde si dospělí mohou připadat jako dítě v cukrárně. Spousty lákavých „dobrot“ na jednom místě, stačí jen vztáhnout ruku. „Pak už v podstatě záleží jen na tom, jak moc taková lákadla převažují nad rizikem ztráty důvěry u partnera, protože každá nevěra jednou praskne,“ varuje Kateřina Matláková.

5. Žárlivost

Šílíte jen, když vidíte partnera, jak si povídá se sousedkou. Sice si ve skutečnosti mluví o nově nainstalovaných retardérech v ulici, ale vy si představujete, jak si domlouvají tajnou schůzku. A o manželově sekretářce ani nemluvíte, je jasné, že jen e-maily mu nevyřizuje.

A přesně tahle žárlivost může nakonec k nevěře dovést vás, nikoli vašeho partnera. „Žárlivost může ženu velmi ovládat. Konstruuje si v hlavě příběhy a sama sebe jimi mučí. Pod tíhou těchto obrazů se pak může stát, že si řekne takové to ,když on, tak já taky´,“ popisuje Kateřina Matláková. Bohužel se žárlivostí je potřeba terapeuticky pracovat, nic jiného nefunguje.

Zahnuly jste někdy partnerovi?

Reklama

Načítám