Hlavní obsah

Tohle je nejmenší kovboj na světě!

Foto: isifa

Malého Royce na trička s medvídky nenalákáte, je to totiž kovbojFoto: isifa

Reklama

Ještě před nedávnem nosil plenky, měl by stavět bábovičky z písku a jezdit maximálně tak na dětském odstrkovadle. Jenže dvouapůlletý Royce Gill z Austrálie se svým vrstevníkům nepodobá ani trochu. Je to totiž nejmenší kovboj v Austrálii a skoro celý den stráví v sedle svého malého poníka!

Článek

Když se řekne kovboj a rodeo, většina lidí si vybaví statné muže, jak se mezi překážkami prohánějí na divokých koních či se snaží zkrotit rozzuřeného býka. Že by se něčemu takovému mohlo věnovat malé batole, nenapadne asi nikoho. Jenže dvouapůlletý Australan Royce Gill je důkazem toho, že možné je skutečně všechno!

Místo koně má poníka

Ještě mu nejsou ani tři roky, ale batolecí hračky už dávno vyměnil za malého poníka Maybelline a místo dupaček či roztomilých tepláčků s medvídky nosí džíny s výrazným páskem, košili, a především kovbojský klobouk. Royce Gill jednoduše nezapře svou rodinu, která se již po sedm generací věnuje jezdectví a rodeu.

Foto: isifa

Na tříkolku či odrážedla zapomeňte! Tenhle malý frajer se prohání v rodeu na svém poníkoviFoto: isifa

Tip redakce:Vaše dítko nemusí být hned rodeovým jezdcem, aby mohlo nosit i něco jiného než roztomiloučké medvídkovské oblečky. Inspiraci na trochu jinou dětskou módu najdete v článku Dětské oblečky: S medvídky je amen!.

Kovbojská aréna je pro malého Royce rozhodně zábavnější než dětské pískoviště, koneckonců tam ho asi nikdy neuvidíte, kdežto na svém poníkovi se prohání denně. „Syn má jezdectví v krvi, tak jako celá naše rodina. Já jezdím od svých pěti let a i jeho maminka Stacey jezdívala závody,“ říká pyšný otec Ryan Gill, který sám jezdí na býkovi.

Foto: isifa

Až Royce povyroste, chce poníka vyměnit za malého býčkaFoto: isifa

Tip redakce:S malými dětmi je jednoduše legrace. Už jen třeba jejich Vlastní řeč: Rozumíte jí?.

Aréna a rodeo jsou jeho život

Roycova rodina jezdectvím a rodeem žije, jsou neustále v pohybu, jezdí po závodech po celé zemi a pro malého kovboje je to svět, který zná, a především miluje. „Žijeme na 1200 hektarech, kde máme dvě stě telat, z nichž vyrostou rodeoví býci, a tři sta rodeových koní. Vlastně tu není nic jiného, s čím by si náš syn mohl hrát. Royce to tu ale miluje a je jezdectvím nadšený. Když jsem ho na poníka posadil poprvé, byla to spíš taková legrace. Ale on od té doby prostě odmítl ze svého poníka slézt,“ vysvětluje Ryan Gill.

Jeho syn má samozřejmě celý život před sebou a je jen na něm, co bude chtít dělat, ale prý má o své budoucnosti už teď jasno. „Zatím má v plánu, že až trochu povyroste, vymění svého poníka za nějakého býčka,“ říká s nadšením Ryan.

Foto: isifa

Jak si tenhle kluk jednou sednul na poníka, už z něj v podstatě neslezlFoto: isifa

Foto: isifa

No není Royce roztomilý?!Foto: isifa

Foto: isifa

Nejmladší kovboj v Austrálii má rozhodně odvahy dostFoto: isifa

Foto: isifa

Jezdectví má celá Roycova rodina v krvi. Jeho tatínek osedlává býkaFoto: isifa

Foto: isifa

Jeho vrstevníci plácají bábovičky na písku, ale Royce mezi nimi nepotkáte. Řádí spíš v jezdecké aréněFoto: isifa

Foto: isifa

Řekli byste, že tomuhle „chlapákovi" ještě nebyly ani tři roky?Foto: isifa

Co tomu říkáte? Není tenhle malý kovboj vážně roztomilý?

Reklama

Související témata:
Poník

Načítám